EvaSlider

Eva van de Wijdevens visie: “Ik zou ooit wel de hoofdrol willen spelen in een serie die lijkt op The Godfather.”

door • 18/04/2013 • InterviewsReactie (1)1351

De redactie van SERIEVISIE zit natuurlijk vol met kenners, maar wie weet er nou meer over tv-series dan de acteurs en actrices die er zelf in spelen. Dus vragen wij bekend televisieland naar hun visie op series. Eva van de Wijdeven vertelt over favoriete serie Homeland, The Godmother en een remake van Will & Grace.

De 28-jarige Eva van de Wijdeven begon als tiener met acteren bij de jeugdgroep van de Paardenkathedraal. Haar eerste grote rol had ze al snel te pakken en wij leerden haar in 2002 kennen als Desie in de jeugdserie Dunya en Desie. Ze speelde drie seizoenen lang één van de hoofdrollen en na dit succes volgde al snel andere tv-series. Zo was ze onder andere te zien in Baantjer, Grijpstra en de Gier, Spangen, Vuurzee en had ze één van de hoofdrollen in Het Schnitzelparadijs.

Ondertussen stond Eva ook op de planken bij onder andere de Paardenkathedraal, waar ze ooit begon, en het Nationale Toneel. In 2011 kreeg de actrice opnieuw de hoofdrol in een tv-serie. We zagen haar naast Teun Luijkx in A’DAM – E.V.A. Ze werd meteen door kijkers en critici geroemd om haar rol in de prachtige mozaïekvertelling. Eva staat nu weer in Amsterdam op de set en naar verwachting is het tweede seizoen volgend voorjaar te zien.

Op dit moment is Eva’s favoriete tv-serie Homeland. “Ik ben halverwege seizoen twee.” Homeland gaat over marinier Brody (Damian Lewis) die na acht jaar gevangenschap door Al-Qaida terugkeert naar Amerika, waar hij als held onthaald wordt. CIA-agent Carrie Mathison (Claire Danes) is de enige die gevaar in hem ziet. Zij heeft reden om te denken dat hij een spion van Al-Qaida is.

Waarom is Homeland jouw favoriete tv-serie?
“Mijn broertje had me getipt en ik had er al veel over gehoord. Toen ik de eerste keer ging kijken, heb ik meteen zeven afleveringen achter elkaar zitten kijken! Zo goed gedaan, super spannend. Je gaat ontzettend meeleven met de hoofdpersonages, die zoveel verschillende wendingen ondergaan waardoor je erg verward raakt en hoopt op dingen die er misschien niet zijn, of juist wel. Heel interessant.”

Wat is er essentieel voor een goede tv-serie?
“Kwaliteit is essentieel. Een goed script en een cast en crew die goed samen kunnen werken. De montage is ook erg belangrijk, net als voorbereiding en de juiste begroting. Inhoudelijk vaak personages met een bepaald contrast en zo nog veel meer.”

Welke rol in welke serie zou je zelf graag spelen?
“Ik zou ooit wel de hoofdrol willen spelen in een serie die lijkt op The Godfather, de grootste film allertijden. Als the Godmother.”

Welke serie zou een Nederlandse remake moeten krijgen?
“Remakes vind ik vaak lastig, omdat het erg moeilijk is een Amerikaanse of Engelse succesproductie in Nederland op een eigen manier ook zo goed te krijgen. We hebben toch een andere mentaliteit. Mijn voorkeur gaat uit naar nieuwe Nederlandse series of series ‘naar een idee van’ die op geheel eigen wijze worden geproduceerd. Voor nu zou ik Will & Grace zeggen!”

Gerelateerde berichten

One Response to Eva van de Wijdevens visie: “Ik zou ooit wel de hoofdrol willen spelen in een serie die lijkt op The Godfather.”

  1. Esther van Lune zegt:

    Interview van hoofdrolspeelster Eva van de Wijdeven uit A'dam e.v.a.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.