Credits: ShowtimeCredits: Showtime

Episodes: seizoen 1

door • 16/02/2015 • RecensiesReacties (0)306

Cast Matt Leblanc, Tamsin Greig, Stephen Mangan, John Pankow, Kathleen Rose Perkins en Mircea Monroe
Genre Sitcom
Speelduur 30 minuten
Aantal afleveringen 7
Zender Showtime (Amerika)

Plot Sean (Stephen Mangan) en Beverly (Tamsin Greig) Lincoln winnen award na award voor hun Britse komedie en mogen in Hollywood een Amerikaanse versie gaan maken. De serie, Pucks!, strikt Matt Leblanc om de hoofdpersoon te gaan spelen. Op de set leren Sean en Beverly Matt al gauw kennen, wat niet helemaal vlekkeloos verloopt. Zo moedigt Matt Seans crush op actrice Morning aan, terwijl hij zelf affaire na affaire heeft. Het is nog maar de vraag of het hechte huwelijk van Sean en Beverly hier zonder kleerscheuren uitkomt.

Memorabele quote Carol: “You don’t wanna say no to Merc. You really want him on your team.”
Sean: “I thought he was on our team..”

Opvallend De bedenker en schrijver van Episodes, David Crane, creëerde samen met Martha Kauffman ook Friends, de doorbraak van Matt Leblanc. Episodes maakt hij samen met zijn partner Jeffrey Klarik, net zoals hoe de getrouwde Sean en Beverly in de serie samen hun tv-show schrijven.

Hoe zit het in elkaar? De Britse Sean en Beverly Lincoln zijn in thuisland Groot-Brittanië groot geworden met het schrijven van de immens populaire serie Pucks! De rechten van de serie zijn verkocht in Amerika, maar daar willen ze wel graag hetzelfde schrijversduo voor hebben. Sean en Beverly verhuizen dus naar Hollywood, waar ze dezelfde serie gaan maken. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. De Britten kunnen niet altijd even makkelijk wennen aan de Amerikaanse werkwijzen.

Waarom wel? De droge Britse humor van Sean en Beverly is heerlijk om naar te kijken, met name Beverly kan soms hilarische sarcastische opmerkingen maken. Het is een verfrissende sitcom, waarvan elke aflevering grappig is op een manier die niet zo standaard is als de sitcoms die we al kennen. We kijken bovendien naar zoveel series, dat het eigenlijk best leuk is om er eens een te kijken die over het maken van een serie gaat.

Waarom niet? Het duurt even voordat je er inkomt, de eerste paar afleveringen zijn namelijk niet heel interessant. En dat maakt het gelijk lastig, want het eerste seizoen heeft slechts zeven afleveringen. Episodes is grappig, maar sommige grappen zijn net iets te ver gezocht. Matt Leblanc speelt een zorgeloze fictieve versie van zichzelf, maar de manier waarop hij dat doet is soms een beetje overdreven. En we zijn ook niet echt een fan van de relatie tussen Carol en Merc, hoewel het wel tot bijzondere gesprekken tussen Carol en Beverly leidt.

Blijven kijken? Ja. Je moet er even inkomen, maar de serie wordt per aflevering beter! Al zijn we misschien wel een beetje bevooroordeeld door onze grote voorliefde voor Friends..

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.