Credits: Chuck Hodes / FOXCredits: Chuck Hodes / FOX

Empire: pilot

door • 18/02/2015 • RecensiesReacties (0)1035

Cast Terrence Howard, Trai Byers, Bryshere Gray, Jussie Smollett en Taraji P. Henson
Genre Drama/musical
Speelduur 45 minuten
Première 7 januari 2015
Zender Fox (Amerika)

Plot Het leven van Lucious Lyon (Terrence Howard), het hoofd van een groots muziekimperium, staat plotseling op zijn kop wanneer hij ontdekt dat hij de spierziekte ALS heeft en nog maar een aantal jaar te leven heeft. Hij beseft dat één van zijn drie zoons, Andre (Trai Bryers), Jamal (Jussie Smollett) of Hakeem (Bryshere Gray), zijn levenswerk moet voortzetten. Dat gebeurt niet zonder problemen: Lucious’ ex-vrouw Cookie (Taraji P. Henson), die zeventien jaar heeft doorgebracht in een cel, wil haar deel van het imperium terug en heeft hier alles voor over.

Opvallend Empire is gedeeltelijk gebaseerd op William Shakespeare’s King Lear en James Goldmans The Lion in the Winter. Naar beide verhalen wordt in de pilot dan ook enkele keren verwezen.

Waarom wel? Empire had zich geen beter en mooier begin kunnen wensen. De serie pakt ons vanaf de eerste minuut stevig vast met een sterk, emotioneel en vooral heel mooi nummer. Gedurende de pilot krijgen we een goed beeld van het heden en het verleden van de hoofdpersonages. Ze hebben een duidelijk doel in het leven en hebben ieder een geheel eigen achtergrond. Ook de opkomst van Gabourney Sidibe als Becky Williams, de assistente van Lucious Lyon, is heel erg vermakelijk. Ze weet haar rol zo overtuigend te spelen dat het een glimlach op ons gezicht tovert. Ook zijn wij helemaal weg van Cookie, want ze is echt elke keer weer een feestelijke verschijning. En laten we ook maar meteen zeggen dat deze pilot indrukwekkend in elkaar is gezet. Wij zijn niet snel onder de indruk, maar Empire bewijst dat we dat echt wel kunnen zijn. 

Waarom niet? Wie zit te wachten op 45 minuten volop muziek heeft aan Empire geen goede serie. De dramaserie speelt zich dan wel af in een groots muziekimperium, het familiedrama dat zich door de jaren heen tussen de Lyons heeft ontwikkelt, speelt de grootste rol in deze serie. Soms is het wat overdreven en staat het nogal ver weg van de realiteit. Verwacht ook zeker geen tweede Glee, want Empire is in de pilot al veel diepgaander dan Glee ooit is geweest.

Blijven kijken? Ja, geen twijfel over mogelijk! Empire is pakkend, heeft zeer goede muziek en stelde ons geen minuut teleur. Wij kijken dan ook uit naar de volgende afleveringen van dit familiedrama.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.