EmilyOwens

Emily Owens, M.D.: seizoen 1

door • 11/03/2013 • RecensiesReacties (0)386

Cast Mamie Gummer, Justin Hartley, Aja Naomi King, Michael Rady, Kelly McCreary, Necar Zadegan
Genre Drama (medisch)
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 13
Zender The CW (Amerika) Net5 (Nederland)
Awards Geen

Plot Emily (Gummer) is klaar om aan haar volwassen leven als arts-assistent  te beginnen en haar schoolperiode achter zich te laten. Will (Hartley), haar crush van de studie geneeskunde, en haar school vijand  Cassandra (King) blijken in hetzelfde ziekenhuis aan de slag te gaan. Cassandra maakt het Emily niet makkelijk terwijl ze worstelt met haar gevoelens voor Will en ze beide de plek van research assistent van de bekende chirurg Gina (Zadegan) proberen binnen te halen.

Memorable quote Emily: I don’t want to be that shy girl always wishing that her life would turn out the way I want it to. I have to make it turn out the way I want it to. And what I want, what I really, really want, is you.

Opvallend Mamie Gummer, die Emily Owens speelt in de serie, is de dochter van Meryl Streep. De gelijkenis tussen moeder en dochter is duidelijk te zien.

Hoe zit het in elkaar? In Emily Owens, M.D. ligt de nadruk meer op de verhaallijnen tussen de personages dan op de patiënten die behandeld worden.  De wijze lessen die je meekrijgt in de serie worden wel vaak uit de verhaallijn van de personages én die van de patiënten gehaald. De afleveringen lijken sterk op elkaar en er lijkt nooit echt vaart in het verhaal te komen.

Waarom wel? Mamie Gummer is de lieve, klunzige Emily in wie je je goed kan inleven. Ze komt in situaties terecht die voor iedereen herkenbaar zijn en waar ze zich op een leuke manier uit redt. Je hoort vaak de gedachtes van Emily, waardoor ze sympathiek en meeleefbaar wordt. De rest van de personages zijn ook geloofwaardig en leuk. De serie is vermakelijk als je van een combinatie tussen een ziekenhuisserie als Grey’s Anatomy en de film Mean Girls houdt.

Waarom niet? Het verhaal komt pas laat op gang en niet alle afleveringen zijn spannend. De serie is vrij sloom en de verliefdheid van Emily wordt op een gegeven moment zelfs irritant. Er komt niet echt diepgang in de verhaallijnen waardoor alles aan de oppervlakte blijft en je niet echt benieuwd wordt naar de volgende aflevering.

Blijven kijken? De serie is niet verder gekomen dan 13 afleveringen omdat The CW besloot Emily Owens, M.D. te cancellen. Het verhaal eindigt wel afgerond omdat er nog een aantal afleveringen zijn uitgezonden na het besluit de serie van de buis te halen. Op deze manier klopt het verhaal en is er geen plotseling einde.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.