Credits: VPROCredits: VPRO

Eerste sci-fi komedie in Nederland

door • 30/10/2014 • NieuwsReacties (0)509

Vanaf zondag 11 januari wordt de eerste Nederlandse sci-fi komedie uitgezonden. Missie Aarde gaat over zeven Nederlandse astronauten in de ruimte, op zoek naar een nieuwe thuisplaneet voor de mensheid. Dat is niet altijd zo heroïsch als de achterblijvers op aarde misschien denken.

We tellen het jaar 2063. Door het smelten van de poolkap en door enorme natuurrampen is de aarde bijna geheel overstroomd, Nederland is vooralsnog gespaard gebleven. Zeven Nederlandse astronauten reizen met hun ruimteschip door het heelal met maar één doel: het vinden van een nieuwe thuisplaneet voor de mensheid, voordat de aarde daadwerkelijk onder zee verdwijnt. Terwijl de overlevenden op aarde wanhopig wachten op een positief bericht van de missie, lijken de astronauten zich meer bezig te houden met futiele zaken, die hun monotone bestaan aan boord van het ruimteschip nog enigszins kleur geven. Net als op elke andere werkvloer moeten ze met elkaars eigenaardigheden, tekortkomingen en onhebbelijkheden zien te leven, maar dat gaat niet vanzelf.

Hoofdrollen zijn voor o.a. Wart Kamps, Kim van Kooten, Alex Klaasen en Raymond Thiry. Missie Aarde is vanaf zondag 11 januari 2015 om 22.05 uur te zien op NPO 3.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.