Credits: Kelsey McNeal / ABC FamilyCredits: Kelsey McNeal / ABC Family

Eerste gebarentaal aflevering Switched at Birth

door • 21/01/2013 • NieuwsReacties (0)418

Fans van Switched at Birth zijn ondertussen wel gewend dat een deel van de dialogen in de dramaserie in gebarentaal is. De cast en crew gaan binnenkort een stap verder. Op 4 maart is de allereerste aflevering op televisie te zien die geheel in gebarentaal is.

Geen enkele andere serie heeft ooit zoiets gedaan. Uitvoerend producent Lizzy Weiss laat dan ook aan TVGuide.com weten dat het een experiment is. “Ik dacht altijd dat het iets zou zijn voor in bijvoorbeeld seizoen acht, als het netwerk niet meer op ons zou letten, maar ze stelden zelf voor om het nu te doen. We experimenteren ermee en leren dingen terwijl we het doen.”

De aflevering, natuurlijk met ondertitels, wordt verteld vanuit het perspectief van de vele dove personages uit de serie. Daarom zien we de horende personages wel, maar praten zij niet. De makers van Switched at Birth willen de positieve kanten van gebarentaal belichten. “Je kan rustig een gesprek met elkaar voeren in een druk theater en zo zijn er nog meer leuke trucjes. We spelen er echt mee”, legt Weiss uit. Nu Bay naar dezelfde dovenschool als Daphne en Emmett gaat, is de timing voor de aflevering perfect.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.