Credits: NBCCredits: NBC

Dracula: pilot

door • 31/10/2013 • RecensiesReacties (0)428

Cast Jonathan Rhys Meyers, Jessica de Gouw, Oliver Jackson-Cohen, Katie McGrath, Nonso Anozie, Victoria Smurfit en Thomas Kretschmann
Genre Drama/thriller
Speelduur 42 minuten
Première 26 oktober 2013
Zender NBC (Amerika)

Plot 
Dracula (Jonathan Rhys Meyers) verhuist in het Victoriaanse tijdperk als Amerikaanse entrepreneur naar Londen. Daar wil hij de moderne wetenschap aan het licht brengen, maar in werkelijkheid is Dracula op zoek naar wraak op iedereen die hem eeuwen geleden bedrogen heeft. Terwijl hij dit plan uitvoert wordt hij verliefd op een dame die nog best wel eens de reïncarnatie van zijn overleden vrouw kan zijn.

Opvallend Thomas Kretschmann is in deze serie te zien als de Nederlandse dokter Abraham van Helsing, maar speelde in 2012 zelf Dracula in de Italiaanse horrorfilm Dracula 3D.

Waarom wel? Een serie gebaseerd op een populair fictioneel personage is natuurlijk al snel een succesformule. Alles bij elkaar lijkt Dracula dan ook erg goed te werken: de acteurs zijn van een hoog niveau, de plot is goed bedacht en het decor van de Engelse Victoriaanse tijd erg mooi. Dracula zelf wordt gelukkig niet heel cliché neergezet, wat we toch eigenlijk wel verwacht hadden.

Waarom niet? De plot leek veelbelovend, maar is in realiteit redelijk teleurstellend. De pilot zat vol met bloed, geweld en zelfs een afgehakt hoofd, maar was inhoudelijk niet zo sterk. Het verhaal vonden wij erg verwarrend. We snapten niet altijd precies hoe het nou eigenlijk in elkaar zat en wie nou eigenlijk wie was.

Blijven kijken? Ja. We hopen dat de serie de komende tijd wat meer diepgang en duidelijkheid gaat krijgen. Als dat zo is, is Dracula zeker de moeite waard.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.