Credits: Jean Pierre Heijmans / SBSCredits: Jean Pierre Heijmans / SBS

Doris: seizoen 1

door • 17/11/2013 • RecensiesReacties (0)590

Cast Tjitske Reidinga, Jacob Derwig, Gijs Scholten van Aschat, Monique van de Ven, Julie Croiset, Ellen Vogel, Roos Ouwehand, Tarik Moree en Hendrikje Nieuwerf
Genre Komedie
Speelduur 25 minuten
Aantal afleveringen 8
Zender Net5 (Nederland)

Plot 
Doris (Tjitske Reidinga) is een doorsnee gescheiden moeder in Amsterdam. Ze heeft twee kinderen, Willem van 16 (Tarik Moree) en Sien van 13 (Hendrikje Nieuwerf). Samen met hen moest ze na haar scheiding verhuizen van een luxe villa naar een rijtjeshuis. Doris heeft het niet altijd even makkelijk, maar doet ontzettend haar best om alles draaiende te houden. Ondanks dat er regelmatig wat misgaat, droomt ze maar al te graag. Gelukkig vindt ze in alle chaos steun bij haar beste vriend Tim (Jacob Derwig).

Memorable quote Willem tegen Doris: “Mam, je had beloofd dat je m’n broek zou wassen!”
Doris: “Zeg, als jij nou zelf voortaan lekker geëmancipeerd je was doet, dan ben ik daar ook weer van af.”

Opvallend Toen John de Mol liet weten dat hij graag weer een tv-serie zag met Tjitske Reidinga in de hoofdrol, besloot zij samen met mede-actrice en scenarioschrijfster Roos Ouwehand de nieuwe serie Doris te creëren.

Hoe zit het in elkaar? 
Doris droomt graag veel weg en daarom werkt de serie met veel droomscènes. Zo zien we Doris wegdromen bij het idee van verschillende nieuwe banen, bijvoorbeeld als politie-agente of verpleegster. Een andere keer ziet ze zichzelf in een dure galajurk op een pianoconcert, dat ze zelf gegeven heeft. Of ze heeft haar droompartner gevonden.

Waarom wel? Om te beginnen is Tjitske Reidinga by far één van de leukste actrices van Nederland en ook deze rol speelt ze weer fantastisch. Doris is een ontzettende chaoot en een typische gescheiden huisvrouw met twee kinderen. Ze bedoelt het allemaal erg goed, alleen loopt het vaak niet zoals ze het gepland had. Hierdoor heeft ze de gunfactor al binnen. Door diezelfde dingen ga je je al snel herkennen in Doris, want we maken allemaal natuurlijk wel eens een foutje. De sarcastische humor en de goede vriendschap met trouwe vriend Tim maken het helemaal af.

Waarom niet? Het begon allemaal leuk, maar het niveau daalde helaas al vrij snel. De grappen werden minder leuk en het geluk van Doris wel heel nep. Want wie krijgt er nou vijf minuten na ontslag te nemen een nieuwe baan aangeboden? De bijzonder goede vriendschap met Tim lijkt ons toch ook wel een tikkeltje onrealistisch. Maar gelukkig trappen ze niet in de valkuil die we even dachten te zien komen: ondanks de chemie blijft de relatie tussen Tim en Doris puur vriendschappelijk, en daarmee vermijden ze wel weer een cliché.

Blijven kijken? Ja, toch wel. En niet alleen omdat we Doris al net zo leuk vinden als Tjitske zelf, maar ook omdat we wel kunnen lachen om haar chaos. Met Doris hebben we er eindelijk weer een leuke Nederlandse serie bij!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.