Credits: Jean Pierre Heijmans / SBSCredits: Jean Pierre Heijmans / SBS

Doris: pilot

door • 23/09/2013 • RecensiesReacties (0)455

Cast Tjitske Reidinga, Jacob Derwig, Gijs Scholten van Aschat, Monique van de Ven, Jules Croiset, Roos Ouwehand, Tarik Moree en Hendrikje Nieuwerf
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Première 23 september 2013
Zender Net5 (Nederland)

Plot Doris (Tjitske Reidinga) gooit na haar scheiding van Walter (Gijs Scholten van Aschat) het roer om; van een luxe leventje in Overveen naar een nieuw bestaan met haar twee kinderen Willem (Tarik Moree) en Sien (Hendrikje Nieuwerf) in Amsterdam. Dat betekent nieuwe buren, een andere school voor de kinderen en minder geld te besteden. Het is allemaal niet gemakkelijk, maar Doris kan altijd rekenen op haar beste vriend Tim (Jacob Derwig).

Opvallend Scenarioschrijfster Roos Ouwehand schreef de rol van Doris speciaal voor Tjitske Reidinga, die zelf ook mee mocht denken over wat voor serie het moest worden. De twee kennen elkaar namelijk erg goed en spelen in de serie ook zussen. Dat was volgens Ouwehand niet moeilijk, gezien ze haar tegenspeelster soms ook een beetje zo ziet.

Waarom wel? Tjitske Reidinga is absoluut één van de beste actrices van Nederland en dat laat ze hier maar weer eens zien. En hoe leuk is het dat ze in een lekkere luchtige komedieserie speelt en haar personage zo innemend is. Maar bovenal is Doris herkenbaar voor veel vrouwen. Ze is leuk zonder opsmuk en probeert het allemaal goed te doen, maar weet nog niet precies hoe ze met haar nieuwe leven moet omgaan. Daar zit dan ook meteen de humor in. De lach komt van alledaagse kleine dingen en niet van overdreven grappen. Daarbij zijn we natuurlijk ook heel erg blij met het spel van Jacob Derwig, die Reidinga perfect aanvult.

Waarom niet? Er zit dan wel weer iets in deze pilot dat er wat ons betreft niet in had gehoeven. Het Assepoestercliché was echt niet nodig. Ook denken we niet dat volwassen mannen op maandagavond voor deze serie thuis zullen blijven, maar ach, zo lang ze hun vrouwen maar laten kijken.

Blijven kijken? Ja! Dit is nou echt een goed gelukte Nederlandse komedie. Wij hebben al een paar afleveringen uit het eerste seizoen gezien en kunnen dus met zekerheid zeggen dat het nog leuker wordt.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.