Credits: Mark de BlokCredits: Mark de Blok

Dokter Deen: seizoen 2

door • 08/04/2014 • RecensiesReacties (0)828

Cast Monique van de Ven, Pleuni Touw, Markoesa Hamer, Jelle de Jong, Lisa Smit, Leopold Witte, Liz Snoijink, David Lucieer, Huub van der Lubbe, Hans Croiset, Sophie van Winden, Oren Schrijver en Hans Dagelet
Genre Drama
Speelduur 50 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender Nederland 1 (Omroep MAX)

Plot 
Dokter Maria Deen (Monique van de Ven) is nog altijd de enige huisarts op Vlieland. Ze heeft een praktijk aan huis met een kleine operatiekamer en een apotheek. Nu haar kinderen het huis uit gaan, krijgt Maria last van het lege nest syndroom. Jongste dochter Wendy (Lisa Smit) krijgt zelf een dochter, zoon Robbert (Jelle de Jong) wordt verliefd en oudste dochter Isa (Markoesa Hamer) wordt ineens beroemd. Bovendien loopt alles ook niet zo lekker met Maria’s vriend Oscar (Leopold Witte).

Memorable quote Hans Hazelbag:  “De benzine is op en ik ben mijn telefoon vergeten. Ik vergeet tegenwoordig alles!”
Moeder Deen: “Nou, dat heb ik dus ook!”

Opvallend De serie heeft het waddeneiland Vlieland een stuk populairder gemaakt. En daar speelt de toeristische sector maar al te graag op in, want op het eiland zijn nu verschillende Dokter Deen-activiteiten te doen. Je kan een route langs alle filmlocaties maken, er zijn drankjes naar de serie vernoemd en het grootste hotel van het eiland heeft een speciaal Dokter Deen-arrangement.

Hoe zit het in elkaar? 
Dokter Deen draait om het kleine groepje eilandbewoners dat Vlieland heeft, zo’n 1100 in totaal. Op zo’n klein eiland kent iedereen elkaar, geheimen houd je dus niet makkelijk verborgen. Dat kan soms voor de nodige ophef zorgen op het eiland, waardoor de personages al snel in (voor ons) hilarische situaties terecht komen.

Waarom wel? Waar we vorig seizoen nog vooral genoten van de natuurlijke omgeving en de bijzondere situaties waar Dokter Deen tegenaan liep, focust het tweede seizoen zich met name op de personages zelf. Hierdoor leren we ze veel beter kennen en worden ze een stuk leuker. De relatie tussen de dementerende moeder Deen en haar jeugdliefde Hans Hazelbag is hartverwarmend, we leven mee met Maria die last heeft van het lege nest syndroom en het is bijzonder om te zien hoe de levendige Paul met zijn dwarslaesie omgaat.

Waarom niet? Seizoen twee is niet veel geloofwaardiger dan het eerste seizoen. Sterker nog, het wordt alleen maar erger. De manier waarop Wendy bevalt is bizar, Robbert haalt weer levensgevaarlijke stunts uit en wil ook nog eens medicatie die alleen op dieren getest is op Paul gebruiken. Bovendien is het nog steeds een serie voor de wat oudere doelgroep, zo gaat het soms wat langzaam en zit er niet heel veel spannends in. Niet echt wat voor ons dus. En Fedde had wat ons betreft ook wel wat langer mogen blijven.

Blijven kijken?
 Nee, we zijn toch echt niet de doelgroep en de verhalen worden nu te ongeloofwaardig om het kijken nog waard te zijn.

Het tweede seizoen van
Dokter Deen is vanaf 4 maart 2014 verkrijgbaar op DVD en wordt uitgebracht door Just Bridge Entertainment.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.