Credits: RTLCredits: RTL

Divorce: seizoen 2

door • 03/06/2014 • RecensiesReactie (1)1662

Cast Jeroen Spitzenberger, Dirk Zeelenberg, Waldemar Torenstra, Chantal Janzen, Katja Herbers en Carly Wijs
Genre Komedie/drama
Speelduur 45 minuten
Aantal afleveringen 12
Zender RTL 4 (Nederland)
Awards Geen

Plot David (Dirk Zeelenberg) heeft een nieuwe liefde gevonden in cardioloog Desiree, maar heeft ook nog seks met Tamar (Carly Wijs). Boudewijn (Jeroen Spitzenberger) heeft geldproblemen en gaat steeds verder om de villa van Desiree (Linda de Mol) te kunnen verkopen. Sophie (Chantal Janzen) glipt ondertussen steeds meer tussen zijn vingers door. Joris (Waldemar Torenstra) heeft zijn eigen problemen: wil hij zijn kinderen erkennen, of niet? Zwangere Joyce (Katja Herbers) zet alles op alles om de vader van haar kinderen terug te krijgen.

Memorable quote Boudewijn: “Vrouwen willen toch helemaal niet scheiden?”

Opvallend Ondanks dat Boudewijn en Sophie in Divorce vaak in een auto rijden, hebben acteurs Jeroen Spitzenberger en Chantal Janzen in het echte leven allebei geen rijbewijs.

Hoe zit het in elkaar? Seizoen twee is qua stijl niet veel afgeweken van het eerste seizoen. Drama wordt nog steeds rijkelijk aangevuld met humor, al speelt het drama in dit seizoen een iets grotere rol. De mannen staan voor grotere beslissingen en zijn bereid daar meer voor te doen dan eerder. Ook wordt er wat dieper ingezoomd op de gevoelens die de mannelijke hoofdpersonen hebben bij de scheiding. De seizoensfinale vat het seizoen goed samen: die laat ons eerst lachen, maar laat ons vervolgens met een brok in onze keel achter.

Waarom wel? Boudewijn, David en Joris hadden we na seizoen één al in ons hart gesloten, maar na seizoen twee weten we dat we ze niet meer los kunnen laten. Dat is de magie van deze serie: de personages zijn zo realistisch dat het makkelijk is met ze mee te leven. Ze hebben problemen, niet alles gaat perfect: als kijker kan je jezelf herkennen in de personages op de buis. Het acteerwerk is prima in orde en de acteurs lijken geboren voor de rol. Uiteindelijk draait de serie natuurlijk ook op het heerlijke script, vol humor en drama: precies goed op elkaar afgestemd. Maar het is de combinatie van het scenario en de acteurs die dit verhaal tot leven brengen laten ons lachen en huilen. Divorce is zeker één van de beste Nederlandse series van dit moment.

Waarom niet? Als je niet tegen seks of vunzige grappen kunt, moet je deze serie overslaan. Er wordt niet geschroomd om ergens een bedscène tussen te stoppen. De humor is meer dan af en toe seksgerelateerd (wat wil je ook anders: het is een huis vol mannen) en over mannelijk en vrouwelijk naakt wordt niet moeilijk gedaan. Natuurlijk heeft dit alles niet de boventoon, maar in elke aflevering zal je het wel tegenkomen.

Blijven kijken? Gezien het leuke verhaal en de heerlijke humor blijven wij zeker kijken. Waarschijnlijk kunnen we snel nieuwe afleveringen verwachten: seizoen drie is al in de maak!

Gerelateerde berichten

One Response to Divorce: seizoen 2

  1. Yuri Janssen zegt:

    Funzig = vunzig ;-) Verder helemaal eens met het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.