Credits: RTL 4Credits: RTL 4

Divorce: seizoen 1

door • 11/03/2013 • RecensiesReacties (0)812

Cast Jeroen Spitzenberger, Chantal Janzen, Waldemar Torenstra, Katja Herbers, Dirk Zeelenberg en Carly Wijs
Genre Drama
Speelduur 45 minuten
Aantal afleveringen 13
Zender RTL 4

Plot Boudewijn, Joris en David zitten alle drie midden in een scheiding met hun vrouw. Samen gaan ze tijdelijk in een huis wonen. De mannen delen lief en leed en er ontstaat een goede vriendschap. Ze botsten gedurende de serie tegen alle obstakels op die een scheiding met zich meebrengt.

Memorable quote Boudewijn tegen David: “Luister, vrouwen willen net zo graag als mannen, maar ze moeten wel even overgehaald worden. Dus geven ze voortdurend seintjes af dat wij ze moeten veroveren, dat is het spel!”

Opvallend De serie is bedacht door Linda de Mol. Haar inspiratie voor de serie heeft ze gehaald uit haar eigen liefdesleven, dat ook niet altijd over rozen gaat. Ook speelt Linda een bijrol in de serie.

Hoe zit het in elkaar? Drie mannen liggen in scheiding. De grote vraag is natuurlijk: hoe gaan drie mannen van middelbare leeftijd hiermee om? De één kan toch niet zonder zijn ex: komen ze dan toch nog bij elkaar? De ex van de ander is van grote liefde veranderd in een aartsvijand. En dan hebben we natuurlijk ook nog te maken met nieuwe liefdes, die de ex-partners het liefst weer uit het leven van de ander zien verdwijnen.

Waarom wel? De serie is onwijs grappig door de combinatie van de drie mannen. Het zijn drie totaal verschillen karakters. De drie karakters helpen elkaar in hun (liefdes)leven en dit loopt niet altijd goed af, hilarisch. Wij vinden de serie vernieuwend. Drie gescheiden mannen in een huis is een origineel idee en het levert grappige scènes op. Het acteerwerk van de cast is verder prima.

Waarom niet? Seks is overheersend in de serie. Er vindt in iedere aflevering wel een bedscène plaats, als het niet meer is. Typisch Nederlands, maar als je daar niet van houdt, moet je de serie niet kijken.

Blijven kijken? Wij roepen volmondig ja! Het is een heerlijke serie om naar te kijken. Divorce bevat goede humor en de vele bedscènes nemen we dan maar voor lief. Het tweede seizoen komt er aan, maar wanneer deze te zien is weten we nog niet.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.