Credits: USA NetworkCredits: USA Network

Dig: pilot

door • 17/03/2015 • RecensiesReacties (0)1499

Cast Jason Isaacs, Anne Heche, Ori Pfeffer, Melinda Page Hamilton, Alison Sudol, Regina Taylor, David Constabile en Lauren Ambrose
Genre  Mysterie/drama
Speelduur  66 minuten
Première 5 maart 2015
Zender USA Network (Amerika)

Plot Wanneer FBI-agent Peter Connelly (Jason Isaacs) in Jeruzalem een onderzoek begint naar de moord op een jonge Amerikaan, komt hij erachter dat hij een oude internationale samenzwering heeft blootgelegd. Dit dreigt de loop van de menselijke geschiedenis te veranderen. Strijdend tegen de klok moet Peter het mysterie ontrafelen om er zo voor te zorgen dat de wrede plannen geen werkelijkheid worden.

Opvallend Tim Kring (bedenker van Heroes) en Gideon Raff (bedenker van Tyrant) hebben hun handen ineen geslagen voor deze avonturenserie. Dig zou oorspronkelijk uit zes afleveringen bestaan, maar USA bestelde er vier afleveringen bij.

Waarom wel? De serie is opgenomen op de mooiste locaties op deze aardbol (Jeruzalem, Split en Nieuw-Mexico) en dat zie je gedurende de hele aflevering terug. In de eerste aflevering wordt al snel duidelijk dat er veel potentie is door de interessante en intrigerende onderwerpen die worden behandeld, en dan met name de mysterieuze archeologische samenzwering. De mooie beelden, het sterke spel van Jason Isaacs in de hoofdrol, de grappige oneliners van Anne Heche en het idee dat het een miniserie is maken de eerste aflevering van Dig nog ietwat watchable.

Waarom niet? Een nieuwe serie van de bedenker van Heroes schept bij ons hoge verwachtingen en als deze verwachtingen niet worden waargemaakt, zoals nu het geval is, geven we de hoop al snel weer op. De eerste aflevering van Dig duurt maar een uurtje, maar het voelt alsof je er na vijftien minuten al twee uur aan bezig bent. Het is té hard bikkelen om er doorheen te komen, omdat er zo weinig nuttigs of interessants gebeurt. En dan heb je het ergste nog niet gehad. De acteerprestaties zijn ver ondermaats, de verhaallijn is te ingewikkeld en de actie, waarop wij hopen bij een mysterieus drama, is voor het grootste gedeelte weggelaten. Ook vragen wij ons sterk af hoe deze serie ooit als mysterieus drama op de televisiemarkt is gebracht. Het is niet mysterieus, het is langdradig en teveel van wat we eigenlijk al in andere dramaseries als Homeland en Heroes hebben gezien. Maar dan wel beter natuurlijk.

Blijven kijken? Nee, zonde van je tijd. We peinzen er niet over om nog een minuut langer naar deze serie te kijken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.