Credits: ShowtimeCredits: Showtime

Dexter: seizoen 8

door • 24/09/2013 • RecensiesReacties (0)322

Cast Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, Desmond Harrington, David Zayas, Ray Stevenson, Yvonne Strahovski en Charlotte Rampling
Genre Drama/misdaad
Speelduur 60 minuten
Aantal afleveringen 12
Zender  Showtime (Amerika) Nederland 3 (Nederland)
Awards Saturn Award voor Best Guest Starring Role on Television (Yvonne Strahovski)

Plot Na de moord op LaGuerta probeert iedereen van Miami Metro zijn leventje weer op te pakken. Maar Debra (Jennifer Carpenter) is een wrak. Pillen, alcohol of onenightstands. Alles om te vergeten dat ze eigenlijk haar broer, Dexter (Michael C. Hall), had moeten neerschieten. Hij probeert daarom alles om haar weer op het rechte pad te krijgen. Tot hij iemand tegenkomt die wel erg veel van hem af weet: Dr. Vogel, de psychopatenfluisteraar en ontwerper van zijn ‘kill code’. En al snel moet hij haar beschermen tegen haar oud-patiënten.

Memorable quote Dr. Evelyn Vogel: “You’re exactly what you need to be, Dexter. You’re perfect.”

Opvallend Michael C. Hall speelt Dexter op een indrukwekkende, kille manier. Maar tijdens de San Diego Comic Con nam hij op een gevoelige manier afscheid van de show. Klik hier voor een filmpje als bewijs.

Hoe zit het in elkaar? We beginnen zes maanden na de finale van seizoen zeven. De makers gaan zo niet de confrontatie aan met LaGuerta’s dood, maar zoomen in op de gevolgen. En ze doen flink hun best om alle losse eindjes aan elkaar te knopen. Debra en Dexter proberen hun relatie te verbeteren, Quinn realiseert zich dat hij zijn leven met Deb wil delen en de forever alone Masuka ontdekt dat hij een vader is. En, niet onbelangrijk, Dexter weet voor het eerst zeker dat hij liever bij Hannah is, dan dat hij mensen vermoordt.

Waarom wel? Na zeven seizoenen van Dexter, kunnen we eigenlijk niet anders dan kijken. Hoe zal het aflopen? Want na alles wat je hebt gezien in deze show, is alles mogelijk. Wordt Dexter ontmaskerd of leeft hij een lang en gelukkig leven met Hannah en Harrison? Eén ding is zeker:  de makers geven een emotioneel en menselijk einde aan deze anders zo keiharde show. Dat komt ook door de komst van Dr. Vogel. Het is alsof we zijn moeder ontmoeten. En dat zorgt voor mooie inzichten zo vlak voor het einde.

Waarom niet? Het komt allemaal een beetje langzaam op gang, waardoor de spanning soms ver te zoeken is. Dexter is voor het eerst bezig met zijn toekomst en eerlijk gezegd gaat hem dat te goed af. Wanneer gaat het nou fout? Wanneer moet Dexter op de vlucht? Bovendien is de grote moordenaar van dit seizoen, de Brain Surgeon, lang niet zo eng als de Trinity Killer uit seizoen vier, en dat is zonde.

Blijven kijken? Helaas, de serie die ons voor het eerst liet juichen voor een seriemoordenaar is voor goed afgelopen. Gelukkig zijn seizoenen één t/m zeven verkrijgbaar op DVD.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.