Credits: Guy D'Alem / ABC StudiosCredits: Guy D'Alem / ABC Studios

Devious Maids: seizoen 1

door • 23/09/2013 • RecensiesReacties (0)822

Cast Ana Ortiz, Dania Ramirez, Roselyn Sánchez, Judy Reyes, Edy Ganem, Rebecca Wisocky, Tom Irwin, Brianna Brown, Brett Cullen, Mariana Klaveno en Grant Show
Genre Drama/komedie
Speelduur 55 minuten
Aantal afleveringen 13
Zender Lifetime (Amerika)
Awards Geen

Plot Zoila (Judy Reyes), Carmen (Roselyn Sánchez) en Rosie (Dania Ramirez) werken als huishoudsters voor de rijkste mensen in Beverly Hills. Dat is niet altijd even gemakkelijk, vooral niet wanneer een ander dienstmeisje vermoord wordt. Dan duikt Marisol (Ana Ortiz) op als nieuwe hulp en zoekt aansluiting bij de vriendinnen.

Memorabele quote Evelyn: “I don’t care about photos. I don’t care about evidence. My maid was murdered! Who’s going to clean it up?”

Opvallend De pilot is gebaseerd op de Mexicaanse tv-serie Ellas son la Alegría del Hogar (They Are the Home’s Joy). Dat verbaast ons niets, want het is vaak net een telenovela, vooral als Carmen weer eens vurig wordt. Maar de serie heeft nog wel het meest weg van Desperate Housewives, dat net als Devious Maids gemaakt is door Marc Cherry. Roselyn Sánchez, die Carmen speelt, had ooit trouwens een heel klein rolletje in die serie.

Hoe zit het in elkaar? Het is misschien wel de meest klassieke verhaalvorm: het moordmysterie. Devious Maids krijgt zo makkelijk vorm, want het hele seizoen lang vragen wij ons af: Wie heeft Flora vermoord? En zoals te verwachten valt, komen we dus steeds dichterbij de waarheid en spelen we samen met Marisol voor detective.

Waarom wel? Verwacht geen intrigerend drama en ook geen hilarische momenten, maar accepteer dat dit is wat het is: een soap opera, en dan is Devious Maids op zich prima vermaak. Het is gewoon echt een guilty pleasure, een serie om te kijken wanneer je verder nergens zin in hebt. De vier vriendinnen zijn leuk onderling en er is er altijd wel één die je aanspreekt. Voor ons is dat Ana Ortiz, die haar rol als Marisol ook gewoon goed speelt, en de liefdesperikelen van de kleine Valentina zijn stiekem ook best leuk om te volgen.

Waarom niet? Devious Maids staat echt bol van de clichés en schaamt zich er waarschijnlijk niet eens voor. De domme actrice, de slecht Amerikaans sprekende dienstmeid, de macho Latin-zanger en de verveelde huisvrouw, ze komen allemaal voorbij. Hierdoor zijn veel van de personages ook ontzettend oppervlakkig, al past dat natuurlijk wel een beetje bij de Beverly Hills-setting. Ook voelt het vaak iets te veel gejat van Desperate Housewives, van de herkenbare muziekjes tot de eindeloze geheimen.

Blijven kijken? Nee, toch maar niet. Het is al heel wat dat we het eerste seizoen hebben uitgezeten, en nu we de antwoorden hebben die we stiekem toch wel wilden, is het genoeg.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.