Credits: Ron Tom / ABCCredits: Ron Tom / ABC

Devious Maids: pilot

door • 11/06/2013 • RecensiesReacties (0)358

Cast Ana Ortiz, Dania Ramirez, Roselyn Sánchez, Judy Reyes, Edy Ganem, Rebecca Wisocky, Tom Irwin, Brianna Brown, Brett Cullen, Mariana Klaveno en Grant Show
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Première 23 juni 2013
Zender Lifetime (Amerika)

Plot Rosie (Dania Ramirez) werkt als dienstmeisje en nanny voor twee succesvolle acteurs. Wannabe-zangeres Carmen (Roselyn Sánchez) hoopt dat haar baas, die popster is, haar carrière op gang zal helpen. Zoila (Judy Reyes) werkt samen met haar dochter Valentina (Edy Ganem) voor een labiele, maar schatrijke vrouw en nieuwkomer Marisol (Ana Ortiz) wordt ingehuurd als de hulp van een net getrouwd stel, maar lijkt een verborgen agenda te hebben.

Opvallend Wie de openingsscène ziet, zal waarschijnlijk wel even aan Desperate Housewives denken en dat is niet vreemd. De serie begint namelijk ook met een plotselinge dood en vriendinnen die daar geheimzinnig over doen. Eva Longoria is uitvoerend producent dus dat verklaart wel het een en ander.

Waarom wel? We moeten toegeven dat we weinig verwachtten van Devious Maids, maar de pilot viel ons niet tegen. De actrices doen het allemaal prima en veel van hen hebben ook grote rollen gehad in andere series, zoals Ana Ortiz in Ugly Betty. Samen vormen de vrouwen een interessante mix van personages met allemaal hun eigen verhaallijn. Het plot is nogal dramatisch, maar gelukkig wordt het gebracht met genoeg lichte humor. Dit kan zomaar een nieuwe guilty pleasure worden.

Waarom niet? Net toen we het stiekem leuk begonnen te vinden, was er een hele flauwe van-de-trap-val-scène. Wij zijn niet vies van een beetje drama, maar dit was wel heel erg overdreven. Ook sluit nieuweling Marisol zich wel erg makkelijk aan bij de al gevestigde dienstmeisjes. Na een korte kennismaking zit het viertal al rondom een picknicktafel te kletsen alsof ze nooit iets anders hebben gedaan.

Blijven kijken? Wie Desperate Housewives mist hoeft niet verder te zoeken, hier is de opvolger. Wij staan niet te springen om verder te kijken, maar sluiten niet uit dat we dat misschien toch ooit stiekem doen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.