Credits: SyfyCredits: Syfy

Defiance: pilot

door • 17/04/2013 • RecensiesReacties (0)400

Cast Grant Bowler, Stephanie Leonidas, Julie Benz, Tony Curran, Jaime Murray, Dewshane Williams en Trenna Keating
Genre Actie/science fiction
Speelduur 84 minuten
Première 15 april 2013
Zender Syfy (Amerika)

Plot In de nabije toekomst wordt de aarde bijna verwoest door een oorlog tussen mensen en buitenaardse wezens genaamd de Votans. Na jarenlange oorlog besluiten beide partijen een wapenstilstand aan te gaan. De aarde is ondertussen – los van een paar plekken – zo goed als verwoest, waaronder ook Defiance (het voormalige St. Louis, Missouri). In deze nieuwe puinhoop van een wereld proberen Jeb Nolan (Grant Bowler) en zijn aangenomen buitenaardse dochter Irisa (Stephanie Leonidas) rondreizend te overleven, totdat ze terecht komen in Defiance en alles verandert.

Opvallend Science fiction blijft een genre dat een bepaald type kijker met zich meebrengt en daarom vaak wordt overgeslagen door de gemiddelde kijker. Deze pilot kreeg in de VS echter bovengemiddelde kijkcijfers en dat belooft misschien wel veel goeds voor Defiance.

Waarom wel? De serie ziet er ongelooflijk scherp en goedgemaakt uit. Zelfs voor een science fiction-hater is het moeilijk om niet meegezogen te worden in de openingsscènes en het achterliggende verhaal van deze nieuwe serie. Het plot wordt kort maar krachtig in beeld gebracht en binnen no time bouw je een band op met hoofdpersonages Jeb Nolan (Grant Bowler) en zijn ‘dochter’ Irisa (Stephanie Leonidas). Hun, op het eerste gezicht, vreemde band (buitenaards meisje, menselijke man) is werkelijk ijzersterk en dat weten de makers direct goed te tonen. Een wijze keuze, want er zijn weinig dingen mooier om naar te kijken dan een diepe en goed uitgelichte vader-dochter relatie. En daar ligt naar ons idee de kracht van deze pilot. Het is science fiction met een flinke scheut menselijkheid, waardoor deze zoveelste buitenaardse vreemde serie lekker toegankelijk wordt voor een breed kijkerspubliek.

Waarom niet? Na een goede introductie van het achterliggende verhaal en wat flitsende actie belanden Nolan en Irisa al vrij rap in de stad van Defiance. Wanneer je eigenlijk benieuwd bent of ze hun persoonlijke doel zullen halen, het bereiken van Alaska, kan je er vrijwel zeker vanuit gaan dat ze nog wel even zullen blijven plakken in Defiance. Dit natuurlijk omdat de serie zo heet, maar ook dankzij het karakter van stoere bink Nolan. Hij kan het keer op keer toch niet laten om mensen in nood een handje te helpen, waardoor Alaska op een zijspoor belandt. En dat is iets waar je eigenlijk niet op zit te wachten en waar de pilot toch wel een beetje naartoe werkt: een soap in het stadje van Defiance.

Blijven kijken? Ondanks dat de pilot toewerkt naar een serie die zich voornamelijk op één plaats zal afspelen, ben je toch wel benieuwd naar het lot van de stad Defiance. En los van het lot van de stad blijft de vraag of ze ooit Alaska zullen bereiken, een zogenaamd paradijs in deze verwoeste wereld. Dat is iets waar je een antwoord op wilt hebben en daarom is deze serie zeker het kijken waard.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.