Credits: Will Hart / NBCCredits: Will Hart / NBC

Deception: pilot

door • 08/01/2013 • RecensiesReacties (0)397

Cast Maegan Good, Tate Donovan, Wes Brown, Victor Garber, Ella Rae Peck, Laz Alonso en Katherine LaNasa
Genre Drama
Speelduur 43 minuten
Première 7 januari 2013
Zender NBC (Amerika)

Plot Vivian Bowers, een bekende socialite uit de rijke Bowers familie, wordt dood in een motel gevonden. Het wordt afgedaan als een overdosis, maar de politie vermoedt dat er meer aan de hand is. Daarom sturen ze detective Joanna Locasta (Maegan Good) undercover naar de Bowers toe. Joanna is toevallig de oude beste vriendin van Vivian en daardoor een goede bekende van de familie. Zij moet achterhalen wat er echt met Vivian is gebeurd.

Opvallend Deception werd van te voren al vergeleken met ABC’s Revenge. Het lijkt erop dat NBC met de kijkcijferhit wil concurreren. In beide series staan sterke vrouwelijke personages die infiltreren in een rijke gemeenschap centraal. Ook heeft zowel Deception’s Joanna als Revenge’s Emily al een verleden in het huis waar ze terugkeert.

Waarom wel? De cast bestaat uit heel wat acteurs die we uit andere series kennen. Maegan Good zat in Californication, Tate Donovan kennen we uit The O.C. en Damages, Wes Brown zit in 90210 en Victor Garber speelde o.a. in Alias. Ze komen er in de pilot dan wel niet geweldig vanaf, maar wij verwachten dat het nog wel goed komt met deze cast. Ook zijn een paar van de acteurs gezegend met interessante personages. De meeste zijn wandelende clichés, maar wij denken dat Ella Rae Peck’s Mia nog wel eens voor mooie momenten kan zorgen. Hetzelfde hopen we natuurlijk van Tate Donovan’s rancuneuze Edward.

Waarom niet? Alleen al de pilot staat bol van drama. In Amerika valt Deception niet voor niets onder het genre soap opera. Er zijn nu al te veel verhaallijnen. Alle leden van de Bower familie lijken hun eigen geheimen te hebben. Ook heeft Joanna een verleden met één van de Bower zoons, Julian (Wes Brown), die natuurlijk ook niet is wie hij lijkt. Deception doet iets te hard zijn best om interesse en spanning te wekken. In de pilot zitten namelijk meteen twee belangrijke onthullingen, die helaas ook nog eens opzichtig worden weggegeven.

Blijven kijken? Het lijkt er niet op dat Deception onze favoriet Revenge gaat evenaren. Wij houden het daarom lekker bij Emily’s wraakacties. Wie nog ruimte heeft voor een soortgelijke serie kan best aan Deception beginnen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.