Credits: Nick Ormondt / RTL4Credits: Nick Ormondt / RTL4

De Man met de Hamer: pilot

door • 16/09/2013 • RecensiesReacties (2)807

Cast Martijn Krabbé, Jeroen Krabbé en Olga Zuiderhoek
Genre Drama
Speelduur 45 minuten
Première 15 september 2013
Zender RTL4 (Nederland)

Plot Kasper de Leeuw (Martijn Krabbé) duikt na twintig jaar afwezigheid plots weer op voor de neus van zijn vader, Arend de Leeuw (Jeroen Krabbé). Die is zacht gezegd not amused, met als gevolg een haat-liefdeverhouding tussen de twee.  Het is voor Arend overduidelijk dat Kasper ook wat vage zaken met zich mee draagt en het is onduidelijk wat hij ineens weer thuis komt doen.

Opvallend Steracteur Jeroen Krabbé acteert met zijn zoon Martijn samen in deze nieuwe serie als on-screen vader en zoon. Vanwege de echte relatie tussen de twee werkt de dynamiek in de serie ook veel beter. Je voelt de moeizame relatie die soms kan ontstaan tussen ouders en hun kinderen.

Waarom wel? Niet alleen Jeroen Krabbé is een steengoede acteur, maar Olga Zuiderhoek ook. Ze verplaatst zich goed in haar personage en heeft zoals altijd een flinke dot humor. Het zijn fijne Nederlandse acteurs om naar te kijken en ze vervelen niet snel. Daarnaast maakt de spanning tussen vader en zoon nieuwsgierig, wat is er gebeurd en wat gaat er nu gebeuren tussen hen?

Waarom niet? De Man met de Hamer is een stuk trager en vager dan de spannende en hectische Amerikaanse drama’s die we allemaal wel kennen. De aflevering start rustig op en is het eerste half uur redelijk saai. Martijn Krabbés acteerkunsten zijn ook nog niet om over naar huis te schrijven. Hij moet inkomen in zijn rol van acteur en heeft nog overduidelijk het ‘Martijn-als-presentator-label’. Maar als hij het uiteindelijke talent van zijn vader heeft dan houden we hoop.

Blijven kijken? Ja. Dit eerste seizoen bestaat maar uit tien afleveringen en vraagt dus geen jarenlange trouwheid. De afwisseling tussen de zware gesprekken van vader en zoon en de humor van Greetje met haar simpele man maakt het leuk om naar te kijken.

Gerelateerde berichten

2 Responses to De Man met de Hamer: pilot

  1. de serie was heel goed, hoop dat er nog wat op volgt

  2. Ik vond het een geweldige serie, op het moment dat ik vergeet dat vader en zoon ook echt vader en zoon zijn dan is het volgens mij goed. Alle spelers trouwens krijgen mijn complimenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.