Credits: HBOCredits: HBO

De eindredactie: The Newsroom

door • 09/12/2014 • FeaturesReacties (0)456

Vier van onze redacteuren zijn in rouw. Eén van hun lievelingsseries houdt er binnenkort voorgoed mee op. Ter afleiding lieten we ze plaatsnemen achter de schrijftafel en bedenken met welk spetterende einde de seriesfinale zou moeten aflopen. In deel vier The Newsroom, dat na een veel te kort derde seizoen eindigt.

Steffie: Alsjeblieft, laat Hallie er niet in zitten! Oké, tot zo ver wat ik hoop, maar nu wat ik echt verwacht, want helaas zie ik haar nog wel even terugkomen. Gelukkig komt ook Neil terug en dat is het begin van een emotionele finale. Hij is net op tijd voor Charlie’s begrafenis. Hoewel er afscheid van hem genomen wordt, is hij er in spirit nog bij. Om de oude ACN chef te eren, en vooral om hun eigen idealen na te streven en nieuwe baas Pruit pissig te maken, zorgt de redactie van News Night nog één keer voor een goed journaal. Oh en natuurlijk nog een briljant geschreven Aaron Sorkin speech voor Will, eentje die dient als afscheid van de kijkers en waarin de naam Don Quixote voorkomt.

Sonny: We zullen in de laatste aflevering nog even met zijn allen treuren om Charlie, maar god wat was die man irritant dit seizoen. Will is eindelijk uit de gevangenis zoals we al konden zien en gelukkig kan Neil ook eindelijk terugkeren uit het buitenland. Will slaat daarop Lucas Pruit nog even hard in het gezicht. Daarna zien we iedereen in hun nieuwe baan, want niemand wil natuurlijk nog bij ACN werken. Iedereen is gelukkig en eind goed al goed. Het gelekte verhaal komt ook nog even voorbij. Uiteindelijk zal de impact meevallen en was het allemaal niet echt de moeite waard geweest.

Bart: Televisieseries houden van begrafenissen, dus de laatste aflevering zal waarschijnlijk op het kerkhof beginnen. Betraande ACN-medewerkers en een mooie toespraak van Will McAvoy. De rest van de aflevering bestaat vooral uit een confrontatie tussen Will en nieuwe eigenaar Lucas Pruit. The Newsroom gaat over de strijd tussen de ‘oude’ en ‘nieuwe’ media waarbij de oude meestal wint. Maar Pruit lijkt niet iemand die graag toegeeft. Het einde van The Newsroom lijkt me dan ook dat Will, MacKenzie, Jim, Maggie, Don en Sloan hun spullen pakken en ontslag nemen. De show eindigt met de groep in Hang Chew, de bar waar ze vooral in de eerste twee seizoenen vaak zaten.

Julien: Als afsluiter van het seizoen en van de serie wil je als kijker het verhaal ook achter je kunnen laten. Daarom moeten de personages geen losse eindjes meer hebben, en ook het verhaal van Neil en de ‘lekken’ moeten tot een einde komen. Aflevering vijf heeft daar een begin aan gemaakt, maar Neil is nog niet terug uit het buitenland. Ook de verkoop van ACN en de bijbehorende transformatie van de zender zorgen voor veel vragen. Een snelle oplossing is een massaal ontslag van de gehele redactie. En misschien dat Will en kornuiten een eigen online redactie, met Hallie, opzetten. Dat zou dan weer kunnen onder leiding van Neil.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.