Credits: Eric McCandless / FoxCredits: Eric McCandless / Fox

De eindredactie: HIMYM

door • 31/03/2014 • FeaturesReacties (0)362

Vijf van onze redacteuren zijn in rouw. Eén van hun lievelingsseries houdt er binnenkort voorgoed mee op. Ter afleiding lieten we ze plaatsnemen achter de schrijftafel en bedenken met welk spetterende einde de seriesfinale zou moeten aflopen. In deel drie How I Met Your Mother, dat eigenlijk al een tijd aan het einde toe is.

Steffie: Series die weten wanneer ze moeten stoppen en dit ook op tijd doen, zijn er eigenlijk bijna niet. Ook How I Met Your Mother, waar ik jarenlang heel hard om heb gelachen, had beter eerder de seriesfinale kunnen beleven. Maar goed, dat is een ander verhaal, met daarin veel gevloek op de gekke constructie van het laatste seizoen. Hebben jullie je ooit afgevraagd waarom Ted zijn kinderen dit eindeloos lange verhaal vertelt? Ik wel. Omdat ze dood is, is nu mijn conclusie. De laatste aflevering zal vol zitten met running gags (alsjeblieft, Robin Sparkles!) en het verhaal over de dood van de moeder. Of misschien krijgen we wel gewoon haar naam te horen.

Kirsten: De laatste ‘slap’ is gegeven, maar in de finale zullen er nog genoeg running gags voorbij komen! We kunnen niet anders dan toegeven dat dit laatste seizoen niet helemaal was wat we ervan hoopten, maar de makers gaat dit nog goedmaken. Het oude How I Met Your Mother-gevoel moet gewoon weer even teruggebracht worden. Vijf vrienden met verhalen, en wellicht een sandwich, in MacLaren’s. Nog een laatste hommage aan vriendschap, hoop en liefde. En Ted verdient zijn happily ever after. But umm.. Ik hoop op een feel good, maar toch emotievol einde. Misschien kunnen ze deze mooie jaren bezegelen met een legendarisch laatste liedje?

Alette: Aangezien de ontknoping van de ‘slapbet’ inmiddels al heeft plaatsgevonden en de moeder iedereen behalve Ted tot nu toe heeft ontmoet, zal deze laatste aflevering uiteraard hun uiteindelijke ontmoeting en hopelijk ook haar naam onthullen. Daarbij zijn er in mijn opzicht twee andere trieste opties voor het hier en nu. De eerste hiervan is dat wellicht Ted het verhaal vertelt op zijn sterfbed zodat zijn kinderen alle details zullen weten. De tweede optie is dat de moeder inmiddels is overleden en Ted daarom het verhaal vertelt. Deze laatste lijkt de meest logische van de twee naar aanleiding van de aflevering over Gary Blauman en wat daarin door haar is gezegd.

Sonny: Daar is het dan. Het onvermijdelijke einde van How I Met Your Mother. Voor mij persoonlijk één van de leukste komedieseries ooit, al werd het de laatste paar seizoenen wel erg wisselvallig. In de laatste aflevering gaan er zoals altijd een hele hoop dingen mis. Ik denk dat Barney en Robin wel trouwen maar uiteindelijk toch scheiden omdat Robin het niet meer ziet zitten. Toch worden alle eindjes aan elkaar geknoopt en blijkt iedereen gelukkig te zijn. Waar HIMYM soms wel een zware dramatische ondertoon had (de dood van de vader van Marshall), denk ik dat de makers toch kiezen voor een vrolijk einde.

Marloes: Niet de moeder, maar Robin is de moeder in Teds verhalen. Haar huwelijk met Barney liep na een aantal jaar op de klippen, Ted realiseerde zich (alweer) dat Robin toch echt de ware is, en ze leven nog lang en gelukkig. Want zeg nou zelf; acht seizoenen nodig hebben om iemand te introduceren is verdomd lang. Zelfs voor Ted Mosby. In de finale krijgen we in versnelling te zien wat er de jaren na Barney en Robins huwelijk gebeurd is, en we eindigen gewoon met zijn allen in MacLaren’s Pub, waar we negen jaar lief en leed gedeeld hebben.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.