Credits: SBSCredits: SBS

De eindredactie: Hart of Dixie

door • 27/03/2015 • FeaturesReacties (0)1339

Vijf van onze redacteuren zijn in rouw. Eén van hun lievelingsseries houdt er binnenkort voorgoed mee op. Ter afleiding lieten we ze plaatsnemen achter de schrijftafel en bedenken met welk spetterende einde de seriesfinale zou moeten aflopen. In deel zeven Hart of Dixie, dat er na vier seizoenen mee stopt.

Steffie: Geen enkele serie doet feel good beter dan Hart of Dixie, en dus verwacht ik niets anders dan een hartverwarmend afscheid van het merkwaardige Bluebell en al haar inwoners. George keert natuurlijk terug naar het kleine stadje voor de bruiloft van één van zijn beste vrienden Lavon en zijn ex Lemon (het valt me nu pas op hoe ontzettend hun namen matchen), die eindelijk haar sprookjeseinde krijgt. Gezien Lavon Zoe’s aanzoek per ongeluk heeft gestolen, moet zij nu iets nieuws verzinnen. De baby komt echter eerst en dus schreeuwt ze haar aanzoek er à la Zoe (lief, maar raar) uit terwijl ze na ligt te puffen van de bevalling. Oh, en haar Alabama boy gaat natuurlijk Harley heten. Een grote bruiloft zoals die van Lavon en Levon komt er niet, maar Bluebell zou Bluebell niet zijn als ze het niet op hun eigen manier vieren. Misschien gewoon lekker in de Rammer Jammer en met muziek van de Truitt brothers of Meatball. 

Kirsten: George verliet Alabama vorige week voor een nieuwe baan in Nashville, waardoor het al het einde leek van Bluebell as we know it. Gelukkig kunnen we in de finale toch nog een happy ending verwachten voor George en AB. Waarschijnlijk gaat ze hem achterna, zodat hij z’n dromen waar kan maken. Haar droom om verpleegster te worden kan ze namelijk overal voortzetten. En wat is er belangrijker dan de liefde? Al zal George zijn gezicht nog wel even laten zien in deze aflevering. Ook Lemon krijgt eindelijk haar mooie einde. Vanaf het begin zat haar relatie met Lavon eraan te komen, en ze zullen nu eindelijk trouwen (nadat Lavon per ongeluk Zoe’s aanzoek stal). Het hele dorp is hier natuurlijk bij aanwezig, wat zal zorgen voor een groots Bluebell feestje, waarbij iedereen een waardig afscheid krijgt. En dan hebben we natuurlijk onze Zoe en Wade nog. Ook dat aanzoek gaat er nog komen, maar of dat nog gebeurt vóór baby Kinsella er is? Hart of Dixie krijgt in ieder geval een feelgood-einde, dat kan niet anders.

AnnaHart of Dixie is één van de meest schattige series die er bestaan en dus verwacht ik ook een lief einde. Natuurlijk zullen Zoe en Wade hun eerste kindje verwelkomen. Lavon zal zijn ‘toevallige huwelijksaanzoek’ aan Lemon opbiechten, maar de twee zullen denk ik toch gaan trouwen. Of zullen Zoe en Wade alsnog gaan trouwen? Wie er ook trouwt, ik verwacht dat er hoe dan ook een typisch Bluebell-feest zal zijn, want schattige feestjes is waar Bluebell om bekend staat. Iedereen zal hier naartoe komen, zodat wij als kijker nog één laatste keer van dit fijne stadje en de geliefde inwoners kunnen genieten. En George? Die komt natuurlijk ook terug voor het grote feest, waarna hij besluit om toch bij zijn nieuwe liefde en zijn vrienden in Bluebell te blijven.

Alette: Hoewel het nog niet honderd procent bevestigd is, zit het einde van Hart of Dixie er jammer genoeg wel aan te komen. Het is wat mij betreft dan ook een serie die ik erg ga missen, maar ook een serie die, zolang ze geen nieuwe karakters introduceren, ook wel een beetje zijn verhaal heeft uitgeput. Voor de finale verwacht ik dan ook een mooi einde, een soort van “happily ever after”. Zoe en Wade zullen hun zoontje krijgen en zich misschien toch nog verloven (en wellicht eindelijk een eigen huis zoeken?). Lemon en Lavon gaan trouwen en Annabeth en George verklaren elkaar officieel de liefde, waarbij zij misschien wel met hem mee gaat naar Nashville. Het past bij deze serie om een mooi en lief einde te hebben en die gaan we vast en zeker ook krijgen.

Marloes: De series finale van Hart of Dixie zal weinig verrassingen brengen, er is in de afgelopen afleveringen duidelijk gewerkt naar een volledige afronding voor alle verhaallijnen. George is vorige week al vertrokken naar Nashville, waar hij een nieuwe baan heeft. In de laatste aflevering slaagt Annabeth voor haar verpleegstersopleiding en verhuist ook die kant op, gaat de bruiloft van Lavon en Lemon – zoals bij alles in BlueBell – gepaard met de nodige sensatie en krijgen Zoe en Wade een zoontje die vernoemd zal worden naar Zoe’s vader Harley. En natuurlijk gaan ook zij trouwen, of zich in ieder geval verloven. De serie sluit af met een shot van alle inwoners van het dorpje samen, dansend op het plein of in de Rammer Jammer. Hart of Dixie was niet van hoogstaand niveau, maar wel een echte feelgood-serie met een fijne cast. BlueBell, Alabama, en met name Wade Kinsella – ik ga je missen.

Let op: Hart of Dixie is nog niet officieel gecanceld door The CW, maar berichten van de castleden wijzen erop dat de finale van seizoen vier ook echt de seriesfinale is. 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.