Credits: FOX / Tyler GoldenCredits: FOX / Tyler Golden

De eindredactie: Glee

door • 19/03/2015 • FeaturesReacties (0)618

Twee van onze redacteuren zijn in rouw. Eén van hun lievelingsseries houdt er binnenkort voorgoed mee op. Ter afleiding lieten we ze plaatsnemen achter de schrijftafel en bedenken met welk spetterende einde de seriesfinale zou moeten aflopen. In deel zes Glee, dat er na zes seizoenen mee stopt.

Rebecca: Het langverwachte einde van Glee is in zicht: na zes seizoenen vol met muziek en slushies is een van mijn stiekem toch wel favoriete series nu echt afgelopen. In dit laatste seizoen ging Glee terug naar hun roots: Rachel als underdog, terug in Lima. Dat gaf dit laatste, korte seizoen de authentieke boost die ze nodig hadden. In de finale zal Rachel ongetwijfeld een Tony Award winnen, met uiteraard een flashforward naar dat moment. Rachel en Kurt gaan terug naar New York, Mr. Schue gaat de Glee Club weer leiden. Sue geeft haar eindeloze strijd met de New Directions op, misschien gaat ze wel met pensioen. Op muzikaal vlak kan een groot groepsnummer en een solo van Rachel niet ontbreken. Die solo blijkt overigens geschreven te zijn door niemand minder dan Darren Criss (Blaine), speciaal voor de finale. Het einde was voor seizoen vijf al bekend, ik verwacht dus een duidelijk slot inclusief een klein mooi eerbetoon aan Cory Monteith.

Alette: Eerlijk gezegd ben ik niet echt in rouw over het einde van Glee. Ik keek het de laatste twee jaar vooral nog omdat ik het niet prettig vind om halverwege iets te stoppen, maar de serie zelf was al enige tijd op sterven na dood. Hoe vaak kunnen dezelfde mensen terug naar hun oude school gaan? Hoeveel gebrek aan verhaallijn kun je hebben? En, hoe kan een serie zo weinig vernieuwing bevatten? En nee, twee seizoenen achter elkaar met nieuwe kinderen komen telt niet. Hoe was dat sowieso in hemelsnaam mogelijk?! Ik verwacht dan ook vooral een lekker cliché einde voor Glee: Rachel gaat terug naar NYC, Will krijgt zijn Glee-club terug, ongetwijfeld zullen ze alle wedstrijden winnen en iedereen leeft nog lang en gelukkig. The end.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.