Credits: ShowtimeCredits: Showtime

De eindredactie: Dexter

door • 16/09/2013 • FeaturesReacties (2)468

Vijf van onze redacteuren zijn in rouw. Eén van hun lievelingsseries houdt er binnenkort voorgoed mee op. Ter afleiding lieten we ze plaatsnemen achter de schrijftafel en bedenken met welk spetterende einde de seriesfinale zou moeten aflopen. We openen met Dexter, waarbij moord- en gevangenistheorieën natuurlijk niet kunnen ontbreken.

Yves: Na acht seizoenen heeft Dexter zo’n beetje alle bad guys uit Miami en omstreken op zijn tafel gehad. Maar eentje wist steeds te ontsnappen: hijzelf. Laten we namelijk niet vergeten dat, hoewel hij moordt voor de goede zaak, hij nog steeds moordt. Ethisch niet helemaal verantwoord. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat onze Dex geen gewetenswroeging krijgt, en zich in de laatste aflevering zelf in plastic hult en op de tafel plaatsneemt. Wie het mes moet vasthouden? Debra lijkt me een goede, aangezien het spook van Harry waarschijnlijk niks kan vasthouden.

Julien: Zie ik hem graag eindigen als bloedplaatje in iemands airco? Dat zou karma zijn, maar geen goed einde. Ik ben in dubio. Ik wil een Sopranos-einde maar ook weer niet, of wel? Ik zie een deur. Daarachter Debra die als agente haar broer wil arresteren en een Batista die volledig overstuur is en het niet kan geloven. Dexter zit binnen als een rat in de val: totaal omringd door het korps van Miami Metro. We horen geschreeuw van buiten. Gebeuk op de deur en dan breekt die open. De camera laat ons een schrikkende uitdrukking zien op het anders zo neutrale gezicht van Dexter. Al het geluid is nu weg. Een kleine zoom op zijn gezicht en dan: cut to black.

Credits: Showtime

Credits: Showtime

Bart: Ik verwacht dat er na de serie een film komt en dat dat geen prequel is. Dexter overleeft dit seizoen dus. Ik voorspel dat dit gebeurt: Er ontstaat een zelfde soort situatie als eerder met de Ice Truck Killer en later met LaGuerta. Daniel Vogel zet de politie op het spoor van Dexter. Beiden zijn nu op de vlucht, maar uiteindelijk komt Dexter op de stoel van Daniel Vogel terecht en net als die zijn schedelzaag wil gebruiken stormt Miami Metro binnen. Vogel wordt neergeschoten en Dexter gearresteerd.

Anneroos: Snelle achtervolgingen, keiharde confrontaties en een voortvluchtige Dexter. Wanneer komt het? Na het veel belovende zevende seizoen gaat het gewoon te goed met Dexter. Hij vindt de ware liefde in Hannah, is weer close met Deb, vindt zijn geestelijk moeder in Dr. Vogel en is een goede vader voor Harrison.  Bovendien is de moord op LaGuerta, waarbij Dexters onthulling nog zo dichtbij kwam, te stilletjes voorbij gegaan. Pas in de vorige aflevering werd het echt spannend. Komen we dan eindelijk in een stroomversnelling terecht? Ik hoop het van harte. Dexter verdient een gruwelijk einde.

Rik: Dood, verderf en verdriet. Dat wil ik de finale van Dexter meemaken. Onze favoriete seriemoordenaar is door de jaren heen te vaak door het oog van de naald gekropen. Na al die moorden, donuts en pasteloverhemden met korte mouwen is het nu mooi geweest: Dexter gaat er aan! Is de code van Harry dan al die jaren voor niets geweest? Uhm, jazeker. Als onze grote vriend Dexter namelijk al die moordenaars had laten leven, waren er waarschijnlijk een stuk minder incapabele weggebruikers, loeihard pratende Aziaten in de trein en eigenlijk ronduit irritante mensen geweest op onze moeder aarde. Mocht hij echt bestaan dan natuurlijk..

Wie nog niet zo ver is of nog eens wil kijken kan elke maandagavond om 21.00 terecht bij 13th Street. Daar wordt op dit moment het achtste en laatste seizoen uitgezonden.

Gerelateerde berichten

2 Responses to De eindredactie: Dexter

  1. My guess: Dexter gaat gewoon door met killen (misschien in Argentina?) en niemand van Miami PD komt achter zijn dubbelleven. Hoewel ik uiteraard hoop dat ik er compleet naastzit.

    Ik hoop dat de laatste twee afleveringen echt een endgame in kunnen zetten (die van gister nog niet), want dit seizoen zakte na een veelbelovend begin helaas weer wat in.

    Het was de laatste afleveringen meer “Dexter’s relatie met een voortvluchtige crimineel dreigt aan het licht te komen” ipv “Dexter’s dubbelleven als seriemoordenaar dreigt aan het licht te komen”.

  2. Die van gister nog niet gezien bedoel ik :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.