Credits: Ursula Coyote / AMCCredits: Ursula Coyote / AMC

De eindredactie: Breaking Bad

door • 23/09/2013 • FeaturesReactie (1)510

Vijf van onze redacteuren zijn in rouw. Eén van hun lievelingsseries houdt er binnenkort voorgoed mee op. Ter afleiding lieten we ze plaatsnemen achter de schrijftafel en bedenken met welk spetterende einde de seriesfinale zou moeten aflopen. In het tweede deel Breaking Bad, met als grote vraag of en hoe Heisenberg aan zijn einde komt.

Thijs: Laten we de ondergang van Walter White maar op zijn Shakespeareaans doen, met een einde waarbij alles en iedereen kapot gaat. Marie neemt wraak op haar zwager door een lucifer te laten vallen op het nog met benzine doordrenkte tapijt in zijn huis. Ze wacht op de bank op haar verlossende dood, niet wetende dat haar zus en neefje in bed liggen te slapen. Walter en Jesse schieten elkaar overhoop in een onvermijdelijke, maar weinig bevredigende, eindconfrontatie. Zo blijft alleen baby Holly nog over, als symbool van onschuld. En Todd, de nieuwe kingpin van Albuquerque en omstreken.

Julien: Het enige waar Walter voor leeft is zijn gezin. Ondanks dat hij gezocht wordt door de politie zie ik hem toch weer contact maken in de laatste afleveringen. Hij kan niet wegblijven, het doet hem ook niks dat hij misschien opgepakt wordt. Dat werd wel duidelijk in de eerste aflevering van dit dubbele seizoen. Walter gaat dood, maar voor het zover is, wilt hij zijn gezin nog één keer aanraken. Of het einde er komt door zijn ziekte of een kogel doet er niet toe. Hij moet dood. Want welke drugsbaron sterft er nou van ouderdom? Precies!

Credits: AMC

Credits: AMC

Sonny: In de door vrijwel alle kijkers gelauwerde maar ook met afschuw bekeken vorige aflevering werd de versplintering tussen Walt en ‘Heisenberg’ goed zichtbaar. Ik verwacht dat het einde van Breaking Bad zal uitdraaien op de volledige transformatie van Walt in Heisenberg en het nodige bloedvergieten dat daarbij komt kijken. Heisenberg zal voor niets of niemand wijken om zijn doelen te bereiken.

Bart: Het zal nu toch wel eindelijk afgelopen zijn met Walter White? Hij heeft zijn familie achter zich gelaten en een nieuwe identiteit aangenomen. Dus terug kan hij niet meer. In de flash-forward die we aan het begin van de openingsaflevering van deze tweede helft van het seizoen te zien kregen, werd door zijn volle bos duidelijk dat de kanker hem er niet onder krijgt. Maar zo’n gewetenloze misdadiger die zich overal uit weet te manoeuvreren mag in de laatste aflevering, als hij denkt dat hij veilig is, vermoord worden. En daarbij zet ik mijn geld op Jesse Pinkman.

Rik: Als je ergens aan begint, moet je het ook afmaken. Of kapotmaken, dat mag ook vind ik. Walts leven, zijn drugsimperium en zijn daarmee zuurverdiende centjes stortte onlangs finaal in elkaar. Met name door zijn eigen hebzucht, maar een zekere Jesse Pinkman heeft met zijn ‘slimme ideetje’ wel de dood van ome Hank ingeluid, iets wat ik hem nooit zal vergeven. En Walt, maak dan gelijk alles maar kapot. Met een kofferbak vol machinegeweren mag hij het van mij opnemen tegen de moordenaars van Hank (die met de vriendelijke tattoo’s) en als hij dan toch bezig is, kan die trut in haar mantelpakje ook wel een koppie kleiner worden gemaakt.

Gerelateerde berichten

One Response to De eindredactie: Breaking Bad

  1. Marloes van Bedaf zegt:

    Hallo ik ben ook in de rouw, ik had alleen geen tijd om iets te typen. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.