Credits: SBSCredits: SBS

Danni Lowinski: pilot

door • 21/03/2013 • RecensiesReacties (4)661

Cast Marlijn Weerdenburg, Frederik Brom, Christopher Parren, Nyncke Beekhuyzen, Michiel Romeyn en Gürkan Küçüksentürk
Genre Komedie
Speelduur 42 minuten
Première 20 maart 2013
Zender SBS 6

Plot Danni Lowinski is een net afgestudeerd advocate. Ze voldoet echter niet aan de eisen van een stereotype advocate: ze is brutaal, heeft een hippe, sexy kledingstijl en is impulsief. Doordat ze nergens aan de bak kan, besluit ze in een overdekt winkelcentrum een kantoor te openen waar ze burgers voor één euro per minuut van juridisch advies voorziet.

Opvallend Danni Lowinski is van oorsprong een succesvolle Duitse serie, waarvan de remake ook in België aansloeg. Inmiddels heeft zelfs het Amerikaanse CBS grote interesse getoond. In Nederland heeft Danni Lowinski een goede start gemaakt met ruim 900.000 kijkcijfers. Een groot succes voor een programma van SBS 6.

Waarom wel? Marlijn Weerdenburg zet haar rol goed neer. Deze onbekende actrice gaat er vol voor en dat is te zien. Weerdenburg zorgt er voor dat we de toch wat onhandige Danni Lowinski alles gunnen. Danni Lowinski is een leuke serie waar je lekker voor kan gaan zitten, zonder er bij na te hoeven denken.

Waarom niet? Het acteerwerk is nog niet helemaal wat het zijn moet. Hier en daar komen er wat zinnetjes uit die vrij ongeloofwaardig overkomen. Het verhaal is soms niet realistisch. Danni Lowinski doet in de eerste aflevering al alles wat een advocaat niet zou mogen doen (de tegenpartij slaan, schelden in een rechtszitting). Dat je dan niet direct je baan kwijt bent, lijkt ons vrij onmogelijk. Realiteit is natuurlijk geen vereiste, maar het kan een minpunt zijn als je graag naar een realistische serie kijkt.

Blijven kijken? Wij geven Danni Lowinski nog een kans. Het amuseert en daar is de serie voor bedoeld. Maar de tegenpartij slaan? Schelden in een rechtzaak als je een afgestudeerd advocate bent? Voor ons iets meer realiteit graag.

Gerelateerde berichten

4 Responses to Danni Lowinski: pilot

 1. Jeroen zegt:

  In de wereld van televisie kan alles, niets mag, en alles kan. Ik snap niet dat diegene die deze ‘recensie’ heeft geschreven het zo ‘realistisch’ neemt. Lekker dan, de comedy Aaf van RTL 4 is lekker geloofwaardig.

  Dit meisje (of jongen) die deze recensie heeft geschreven heeft weinig verstand van hoe het allemaal werkt bij de televisie……

 2. Eva de Reus zegt:

  Beste lezer,

  Wij zeggen niet dat een serie per definitie niet onrealistisch mag zijn. Wij geven advies aan lezers waarom ze het wel en niet moeten kijken. Deze serie moet je niet kijken als je graag naar een realistische serie kijkt. Het is en blijft een mening en meningen verschillen.

  De recensie hebben we nu aangepast, zodat het duidelijker is dat realiteit geen vereiste is, maar het in deze serie wel kan storen.

  Bedankt voor uw reactie.

 3. Jan zegt:

  Goedenavond,

  Ik ben na wat googlen op je website terecht gekomen en verwonderde mij over het gespeelde proffesionele, zowel in de extra reacties als in de reviews. Bijvoorbeeld het veelvuldig gebruik van “wij”, tenzij jullie/ jij met een team van mensen die reactie heeft/ hebt geschreven is het beter om gebruik te maken van ik. “Het is en blijft een mening en meningen mogen verschillen”, ook zoiets…. Dat kon veel vriendelijker gezegd worden. Al met al toch nog een redelijk blogje maar ik zou je wel graag mee willen geven dat je als (beginnend) “journaliste” gewoon jezelf moet blijven en ook zo moet schrijven om nog serieus over te kunnen komen. Jezelf voor doen als een ander heeft geen zin, je valt toch meteen door de mand. – Jan v. Vroenhoven, WebsiteCheck.

 4. Steffie van Rhee zegt:

  Beste Jan,

  Bedankt voor uw reactie. Wij willen u overigens graag op de colofon wijzen, waarin te zien is dat SERIEVISIE een tweekoppige hoofdredactie heeft en een team van 25 redacteuren. Het veelvoudige ‘wij’-gebruik is dan ook een bewuste keuze.

  Groeten,
  Steffie van Rhee
  Hoofdredacteur SERIEVISIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.