Credits: StarzCredits: Starz

Da Vinci’s Demons: seizoen 1

door • 27/02/2013 • RecensiesReacties (0)343

Cast Tom Riley, Laura Haddock, Elliot Cowan, Eros Vlahos en Gregg Chillin
Genre Drama/geschiedenis
Speelduur 60 minuten
Aantal afleveringen 8
Zender Starz (Amerika) FOX (Nederland)

Plot
 De 25-jarige kunstenaar Leonardo Da Vinci (Tom Riley) ontwerpt vooruitstrevende uitvindingen. Er is een grote machtsstrijd gaande tussen Rome en Florence en Da Vinci draagt bij door wapens uit te vinden voor Lorenzo De Medici, de leider van Florence. Ondertussen zoekt hij ook nog naar het mysterieuze Boek der Bladeren.

Memorable quote Da Vinci: “You realize ‘impossible’ is a word that only makes me try harder.”

Opvallend Leonardo Da Vinci wordt in deze serie eens niet als een oude bebaarde man neergezet, maar als een aantrekkelijke 25-jarige. De serie is dan ook geïnspireerd op Leonardo Da Vinci, er is niet geprobeerd zijn leven te verfilmen. De tekeningen die de gedachten van Da Vinci illustreren zijn wel in stijl van de oude kunstenaar.

Hoe zit het in elkaar? De serie is chronologisch opgebouwd. Af en toe zijn er wat vage visioenen te zien waarvan je in eerste instantie niet goed weet of ze uit verleden, heden of toekomst komen. Dit zijn echter maar hele korte stukken. In iedere aflevering zit een op zichzelf staand verhaal, hoewel de verhaallijn doorloopt in de serie. Bij het kijken van een losse aflevering begrijp je er waarschijnlijk vrij weinig van.

Waarom wel? Da Vinci is een fascinerende verschijning in Da Vinci’s Demons. Zijn hersenspinsels worden tijdens het nadenken geïllustreerd door tekeningen. Het is een jongen die veel te intelligent is voor zijn tijd en intelligenter dan zijn tegenspelers. Dat zorgt voor grappige en verrassende situaties. Naast humor zitten er ook veel donkere stukken in. Deze variatie zorgt ervoor dat het geen saai geheel wordt.

Waarom niet? Na een paar afleveringen heb je wel door dat Da Vinci zich uit elke situatie weet te redden. Hoewel het elke keer de vraag is hoe, maakt het de afleveringen een beetje voorspelbaar. Daarnaast is het geen luchtige serie, je moet je hoofd er wel bij houden en je kunt geen aflevering missen.

Blijven kijken? Ja, het eind van seizoen één is zo open als de deuren van een kerk. En we zijn allemaal wel nieuwsgierig wat nou precies het Boek der Bladeren is.

Het eerste seizoen van Da Vinci’s Demons is vanaf 19 februari 2014 verkrijgbaar op DVD en wordt uitgebracht door Entertainment One Benelux.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.