Credits: BBC / Roughcut TVCredits: BBC / Roughcut TV

Cuckoo: seizoen 1

door • 24/12/2012 • RecensiesReacties (0)267

Cast Andy Samberg, Greg Davies, Tamla Kari, Helen Baxendale en Tyger Drew-Honey
Genre Komedie
Speelduur 28 minuten
Aantal afleveringen 6
Zender BBC 3 (Verenigd Koninkrijk)

Plot Wanneer Rachel (Tamla Kari) terugkomt bij haar ouders na een jaartje Thailand, verrast ze hen met het nieuws dat ze getrouwd is met de nogal zweverige Cuckoo (Andy Samberg). Ze trekken samen in bij Rachel’s ouders en haar broertje Dylan (Tyger Drew-Honey) , en vooral de vader van Rachel, Ken (Greg Davies) moet erg wennen aan het bijzondere gedrag van Cuckoo.

Memorabele quote Cuckoo: “Would you like to know the longest journey I’ve ever taken? The Journey into my mind.”

Opvallend Andy Samberg is niet de eerste die een sitcom krijgt direct nadat hij het immens populaire Saturday Night Live heeft verlaten, Tina Fey (30 Rock) en Amy Poehler (Parks & Recreation) gingen hem al voor. Het is wel opmerkelijk te noemen dat Samberg de stap naar Engeland heeft gemaakt.

Hoe zit het in elkaar? In Amerika zou Samberg de grote ster zijn, maar in Engeland is het komiek Greg Davies die de grote ster is, letterlijk en figuurlijk (hij is namelijk boven de 2 meter). En ondanks dat Samberg de titelrol speelt, draaien de afleveringen ook meer om het karakter van Davies.

Waarom wel? Cuckoo is een hilarische show vol bizarre situaties. Het duo Cuckoo en schoonvader Ken is erg geestig, maar ook Dylan steelt geregeld de show. Het is vaak redelijk flauw, maar daardoor niet minder leuk, Samberg laat ook hier zien één van de leukste komieken van zijn generatie te zijn. Qua vrouwelijk schoon mag er ook zeker niet geklaagd worden met Tamla Kari.

Waarom niet? Als je niet van stereotypes en flauwe humor houdt dan is Cuckoo waarschijnlijk niks voor jou.

Blijven kijken? Er zijn maar zes afleveringen van een half uur, dus dat kijkt lekker snel weg. In dit seizoen is de laatste aflevering verreweg de beste, dus mocht je eraan beginnen, kijk de serie dan ook zeker af.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.