Credits: Etienne Chognard / TandemCredits: Etienne Chognard / Tandem

Crossing Lines: pilot

door • 25/06/2013 • RecensiesReacties (0)615

Cast William Fichtner, Donald Sutherland, Marc Lavoine, Moon Dailly, Tom Wlaschiha, Gabriella Pession en Richard Flood
Genre Drama
Speelduur 85 minuten
Première 23 juni 2013
Zender NBC (Amerika)

Plot Na een ongeluk stort het leven van voormalig politieagent Carl Hickman (William Fichtner) in elkaar. Hij raakt verslaafd aan morfine en werkt in Nederland als vuilnisman op een kermis. Wanneer een internationaal misdaadteam uit Den Haag zijn hulp nodig heeft bij het opsporen van een seriemoordenaar, pakt hij zijn leven weer op en sluit zich bij hen aan.

Opvallend We snappen dat het fictie is, maar het meest essentiële gedeelte aan Crossing Lines klopt gewoonweg niet. Het bij elkaar geraapte team werkt zogenaamd voor het Internationaal Strafhof in Den Haag. Inderdaad, dat hof heeft geen politie-eenheid en al helemaal geen team dat zich bezig houdt met seriemoordenaars die in meerdere Europese landen toeslaan. En toch dragen de agenten in deze pilot badges van het Internationaal Strafhof.

Waarom wel? Een misdaadserie die zich niet eens niet in een grote Amerikaanse stad afspeelt, maar in Europa. En nee, we hebben het absoluut niet over Flikken Maastricht. Crossing Lines is inderdaad grensoverschrijdend door meerdere Europese landen als set te gebruiken. Het internationale team vliegt wat af en bestaat ook uit een verfrissende mix van agenten met verschillende nationaliteiten en specialismen. Prison Breaks William Fichtner springt er het meest uit. Zijn personage als gefrustreerde ex-agent is misschien niet al te baanbrekend, maar Fichtner zet Carl intrigerend neer.

Waarom niet? Eigenlijk is dit natuurlijk gewoon het zoveelste misdaaddrama. Laten we het voor het gemak NCIS: Europe noemen. Het team loopt tegen dezelfde problemen aan als agenten in NCIS, Law & Order en Criminal Minds al jaren doen. Natuurlijk zitten ze ook achter gestoorde gekken aan die vooral vrouwen op de meest nare manieren vermoorden. Misschien kijken wij te veel televisie, maar we hebben het allemaal al eens gezien. Het vernieuwende houdt dus eigenlijk wel op bij de internationale setting.

Blijven kijken? Crossing Lines heeft geluk. Veel van onze favoriete tv-series houden een zomerstop en dus kunnen we wel wat nieuws gebruiken. Vanwege het spel van Fichtner en de Europese set kijken we het nog een paar weken aan.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.