Credits: TBS / Jennifer ClasenCredits: TBS / Jennifer Clasen

Cougar Town: seizoen 5

door • 11/04/2014 • RecensiesReacties (0)514

Cast Courteney Cox, Christa Miller, Busy Philipps, Dan Byrd, Josh Hopkins, Ian Gomez, Brian Van Holt en Robert Clendenin
Genre Komedie
Speelduur 21 minuten
Aantal afleveringen 13
Zender TBS (Amerika)
Awards Geen

Plot De lichtelijk chaotische Jules (Courteney Cox) probeert haar niet altijd even stabiele leven nog altijd op de rails te houden. Travis (Dan Byrd) en Laurie (Busy Philipps) proberen hun nieuwe relatie vorm te geven. Andy (Ian Gomez) doet zijn best om een goede vader, echtgenoot en burgemeester te zijn. Bobby (Brian Van Holt) krijgt gezinsuitbreiding en Tom (Robert Clendenin) wordt langzaamaan geaccepteerd als groepslid.

Memorable quote Jules: “I can’t even be a whore?”
Travis: “Mom, I think you would be an amazing whore. Oh my God I can’t believe I just said that.”

Opvallend Courteney Cox strikte de afgelopen seizoenen al oude Friends-collega’s als Jennifer Aniston en Lisa Kudrow voor een gastrol, maar dit seizoen was het dan eindelijk zover! Vol geluk zagen we hoe Matthew Perry en Courteney herenigd werden, en weer even een semi-relatie  hadden. En ook al zijn ze beide zichtbaar een dagje ouder, het was fantastisch om ‘Chandler en Monica’ weer even samen te zien.

Hoe zit het in elkaar?  De serie heet Cougar Town, maar dat slaat eigenlijk helemaal nergens op, want het gaat totaal niet over cougars. Gelukkig hebben de schrijvers dat maar al te goed door, en drijven ze regelmatig de spot met zichzelf door de extra titels in het titelbeeld. De grootste rode draad in de serie is toch wel de wijn, die altijd en overal genuttigd wordt. Ook dingen als Penny Can, Change Approved en de Mime-gebaren zijn kenmerkend voor Cougar Town.

Waarom wel? Naarmate de band tussen de verschillende vrienden sterker wordt, lijkt de serie ook beter te worden. Nog altijd is er nieuw terrein dat afgetast kan worden binnen de bekende groep. Vriendschappen als die van Laurie en Andy bijvoorbeeld, een stel dat je niet snel bij elkaar zou zetten, maar toch erg leuk is om naar te kijken. Ook zit deze vrij simpele komedie toch erg goed in elkaar. De continuïteit is bijna altijd aanwezig, en dat is best knap met alle gekke verhalen die Laurie door de jaren heen verteld heeft. De bijtitels zijn bovendien een geniaal hoogtepuntje in elke aflevering.

Waarom niet? Ondanks dat we ons door de jaren heen wel thuis zijn gaan voelen bij de groep vrienden uit Gulfhaven, zijn er toch wat dingen die ons nu niet meer zo aanspreken. Waar de onhandige Tom vroeger nog grappig was als hij uit het niets opdook, begint hij nu irritant te worden. En dat terwijl hij juist een steeds grotere rol gaat spelen. Wat heel goed met elkaar te maken zou kunnen hebben. Ook beginnen we het onvolwassen gedrag van Bobby langzamerhand wel een beetje zat te worden.

Blijven kijken? Ja, het blijft een fijne serie om tussendoor te kijken en lekker bij te relaxen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.