Credits: Quantrell Colbert / NBCCredits: Quantrell Colbert / NBC

Constantine: pilot

door • 30/10/2014 • RecensiesReacties staat uit voor Constantine: pilot446

Cast Matt Ryan, Charles Halford, Harold Perrineau, Angelica Celaya en Lucy Griffiths
Genre Fantasy/horror
Speelduur  42 minuten
Premiere 24 oktober 2014
Zender NBC (Amerika)

Plot De Britse John Constantine (Matt Ryan) is een man met een duister verleden. Hij brengt zijn dagen op een interessante manier door, hij is namelijk een demonenjager. John heeft echter fouten gemaakt waardoor hij zelf ook in de hel terecht komt als hij zal overlijden. Deze fouten achtervolgen hem, maar door het jagen op demonen lijkt hij afleiding te vinden. Tijdens zijn jacht ontmoet hij onder andere Liv (Lucy Griffith), die niet is wat ze op het eerste gezicht lijkt.

Opvallend Na adaptaties van onder andere Arrow, The Flash en Gotham, is ook Constantine gebaseerd op een comic van DC. De stripboeken van Hellblazer vormen de basis van deze serie.

Waarom wel? 
Constantine is een fijne serie met een hoog tempo en belooft veel goeds voor de ware comic-fan. De rol van John Constantine is erg leuk neergezet door Matt Ryan en er is genoeg basis voor een uitgebreid verhaal met veel details en mooie achtergrondverhalen, waaronder het verhaal van Liv. Zij dacht dat haar vader al jaren overleden was, maar John vertelt haar dat hij pas een jaar geleden overleden is. Wat was zijn geheim? Ook is de vriend van John geen mens, maar wat hij wel is blijft in de pilot een nog onbeantwoorde vraag.

Waarom niet? Er zijn veel dingen in de wereld van Constantine die nieuw zijn. In de pilot is er een hoop geïntroduceerd, maar niet allemaal met evenveel aandacht. Hierdoor lijkt alles heel erg snel te gaan, en mis je gemakkelijk een belangrijk stuk informatie. Hopelijk komt er meer duidelijkheid in de volgende afleveringen. Deze aflevering probeerde, zoals we wel vaker zien in pilots, iets teveel informatie in 42 minuten te proppen.

Blijven kijken? Voor de echte horror-/demonenfan zeker. Voor de rest is het nog een twijfelgeval. Het is afwachten of de serie heel diep ingaat op de demonen en er echt een griezelserie van maakt, of juist dieper ingaat op het verleden van John. De serie belooft wel veel goeds, ook door de humoristische ondertoon van John Constantine.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.