Credits: NBCCredits: NBC

Community: seizoen 3

door • 06/02/2013 • RecensiesReacties (0)336

Cast Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Yvette Nicole Brown, Alison Brie, Donald Glover, Chevy Chase, Jim Rash en Ken Jeong
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Aantal afleveringen 22
Zender NBC (Amerika) Comedy Central (Nederland)
Awards Nominatie Primetime Emmy Award voor Beste Script in een Komedieserie voor aflevering 4: Remedial Chaos Theory

Plot Het diploma van advocaat Jeff Winger wordt ongeldig verklaard en dus moet hij terug naar college. Community college, wel te verstaan. Daar raakt hij bevriend met een knotsgekke studiegroep, met wie hij avonturen beleeft op de meest vreemde universiteit van het land, Greendale Community College.

Memorabele quote Dean Pelton: “I don’t know who told you that pouting was an option for you, but all you’re making me feel right now is hatred for Renée Zellweger.”

Opvallend De personages van Danny Pudi, Alison Brie en Donald Glover zijn in de serie tussen de achttien en twintig jaar oud. In werkelijkheid zijn de acteurs ruim tien jaar ouder.

Hoe zit het in elkaar? Als je denkt dat dit de zoveelste komedie over het leven op de universiteit is, heb je het mis. De universiteit is slechts achtergrond voor de avonturen die de studiegroep beleeft, centraal staan de relaties tussen de zeven leden van de groep. Elk personage is een stereotype, van racistische en homofobe oude man tot autistische filmnerd, en alle grappen worden uit deze typetjes geperst.

Waarom wel? Dit is één van de grappigste series in tijden. De grapdichtheid is zo hoog dat je zelfs na elke aflevering twee of drie keer gezien te hebben nog nieuwe grappen ontdekt. Bovendien zit de serie vol met verwijzingen naar films en andere series, waar ze regelmatig parodieën van maken.

Waarom niet? Veel verwijzingen naar films en series zijn alleen te begrijpen voor insiders. Zonder enige voorkennis van beroemde films en series zal er dan ook veel langs je heen gaan. Ook is het absurdistische niet aan iedereen besteedt. Als je niet van out of context humor houdt, is Community geen serie voor jou.

Blijven kijken? Het productieproces van het vierde seizoen is geplaagd door ontslagen en uitstellingen. Bedenker Dan Harmon stapte op, evenals Chevy Chase, die als Pierce een van de hoofdrollen vertolkt. Hij zal in een aantal afleveringen niet te zien zijn. Het heeft er dus alle schijn van dat het vierde seizoen ook meteen het laatste zal zijn. Een extra reden om de komende twaalf afleveringen te kijken!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.