Credits: HBOCredits: HBO

Cocktails verdrijven nare nasmaak finale Boardwalk Empire

door • 30/10/2014 • FeaturesReacties (0)569

Op een met cocktails doordrenkte maandagavond kwam er een einde aan het laatste seizoen van Boardwalk Empire. In de prachtige jaren ’20/’30 vip-zaal van bioscoop Tuschinski ontving HBO Nederland de grootste kenners van de serie om voor en na te praten over de laatste aflevering en een quiz te spelen.

Boardwalk Empire draait om Nucky Thompson, de grote man achter de schermen in Atlantic City. Lang was Atlantic City het tweede Las Vegas van Amerika en kwam iedereen uit de omgeving er langs om zijn geld er doorheen te jagen. Die feestelijkheden moesten natuurlijk doorgaan ondanks de drooglegging en dus zorgde Nucky dat er toch alcohol was.

Dat kon niet met schone handen, dus de grote criminelen uit die tijd komen ook regelmatig langs. Daardoor was de serie ook een leuke inkijk in de opkomst van bekende gangsters als Lucky Luciano en Al Capone.

Het vijfde en laatste seizoen van Boardwalk Empire had een heel andere inslag dan de voorgaande vier. Het tempo lag veel hoger, er zaten ineens allemaal terugblikken op de jeugd van Nucky in en elke aflevering sneuvelde er wel een hoofdrolspeler. De makers van de serie leken haast te hebben na vier seizoenen, die vooral om dialoog en politiek gekonkel draaiden, en leken het nu even snel af te willen raffelen. Alle gebeurtenissen over een paar extra afleveringen uitsmeren had de serie waarschijnlijk goed gedaan.

Credits: HBO

Credits: HBO

Ook de laatste aflevering had daar last van. Ontwikkelingen volgden elkaar enorm snel op en er zaten een paar vrij lange terugblikken in. De aflevering eindigde misschien zoals velen hadden zien aankomen, maar toch ging er een zucht van teleurstelling door de zaal toen de eindcredits over het scherm rolden. Niet alleen dankzij het besef dat we deze serie nooit meer terug zien, maar vooral ook omdat de aflevering nogal tegenviel.

Gelukkig was daar na afloop ‘Boardie’ van het eerste uur Horace Cohen met een pittige quiz over de serie en deden de Tom Collins, Manhattans en Mai Thais daarna hun werk om de avond toch nog met een goed gevoel te eindigen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.