Credits: NBCCredits: NBC

Chuck: seizoen 5

door • 28/06/2013 • RecensiesReacties (0)257

Cast Zachary Levi, Joshua Gomez, Adam Baldwin, Yvonne Strahovski, Ryan McPartlin, Mark Christopher Lawrence, Vik Sahay, Scott Krinsky, Bonita Friedericy, Sarah Lancaster en Julia Ling
Genre Drama/komedie
Speelduur 42-45 minuten
Aantal afleveringen 13
Zender NBC (Amerika)
Awards Geen

Plot Chuck (Zachary Levi) is terug met nieuwe missies en een nieuw bedrijf. Er staat veel op het spel nu Chuck een echte spion wil worden. Maar zonder de hulp van de CIA moet Chuck het meer dan ooit hebben van John Casey (Adam Baldwin), Sarah Walker (Yvonne Strahovski) en een nieuwe Intersect: Morgan Guillermo Grimes (Joshua Gomez).

Memorabele quote Chuck: “We have something better than a Buy More. We have a train full of Japanese people.”

Opvallend Traditiegetrouw had Chuck vijf seizoenen lang titels die begonnen met Chuck Versus. Soms waren ze alleen wel erg onsubtiel. Zo heette de finale van seizoen vier Chuck Versus the Cliffhanger en kreeg de allerlaatste aflevering de naam Chuck Versus the Goodbye.

Hoe zit het in elkaar? Dit is nou overduidelijk een tv-serie met een formule. Het is er eentje die we vaak zien verschijnen, en dus is de keuze ook niet verwonderlijk. Elke aflevering begint met wat grapjes, dan komen de bad guys, die altijd op een miraculeuze manier worden verslagen om vervolgens romantisch te eindigen.

Waarom wel? Hoe cheesy het einde ook is, compleet met door elkaar fadende beelden op een zoetsappig muziekje gemonteerd, na al die jaren wil je het toch zien. Vooral na de finale van seizoen vier, die toch heel wat beloofde voor de laatste reeks afleveringen. Het zijn dan ook vooral de personages die er ondanks alles voor zorgen dat we toch weer kijken. Noem het nostalgisch, maar zij maken er nog wat van en herinneren ons er aan waarom Chuck ooit zo leuk was.

Waarom niet? We zien het helaas steeds vaker gebeuren: slotseizoenen die worden afgeraffeld en gewoon niet goed in elkaar zitten. Chuck wordt met de aflevering voorspelbaarder. Al waren we dat ondertussen wel van de serie gewend. En hoewel we bepaalde dingen aan zien komen, stellen de makers het een en ander wel erg lang uit. Dat Chuck en Sarah uiteindelijk in de slotscène samen te zien zijn, is wat ons betreft dan alweer mosterd na de maaltijd.

Blijven kijken? Zelfs als we dat zouden willen, kan het niet meer. Dit was het laatste seizoen en dus zit er niets anders op dan de DVD-boxen uit de kast te halen. Maar even onder ons, het is maar goed dat dit het einde is.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.