Credits: NBCCredits: NBC

Chicago P.D.: seizoen 1

door • 28/09/2014 • RecensiesReacties (0)1028

Cast Jason Beghe, Jon Seda, Sophia Bush, Jesse Lee Soffer, Patrick Flueger, Marina Squerciati en Laroyce Hawkins
Genre Drama/misdaad
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 15
Zender NBC (Amerika)

Plot Het werken bij de inlichtingeneenheid van District 21 in Chicago is zowel mentaal als fysiek een uitdaging. Dagelijks zetten zij zich in om de stad van de grote misdrijven te bestrijden – de georganiseerde misdaad, drugshandel en moorden. Het team staat onder leiding van Sergeant Hank Voight (Jason Beghe), een man die ver gaat om de veiligheid van de stad die hij liefheeft te garanderen.

Memorable quote Jay Halstead: “What’s Voight always say – tell him the truth, so he can lie for you.”

Opvallend Eén van de meeste besproken afleveringen van het eerste seizoen van Chicago P.D. is de crossover met Chicago Fire, waar de serie een spin-off van is. Tijdens een spannende en veelbewogen gebeurtenis komen de detectives van District 21 en brandweermannen van Kazerne 51 naast elkaar te staan. De twee uur durende aflevering startte tijdens Chicago Fire, en werd de dag erna in het tijdslot van Chicago P.D. afgerond. Niet uniek, maar absoluut zeldzaam in tv-shows.

Hoe zit het in elkaar? Het eerste seizoen bestaat uit vijftien afleveringen. Terwijl we het team volgen tijdens hun missie om de stad te beschermen tegen de grootste misdadigers leren we elke aflevering een beetje meer over de karakters. Vaak overlappen werk en privé elkaar, wat het allemaal nog net even iets lastiger maakt. Hoe ver kun je gaan? Omdat District 21 en Kazerne 51 vlakbij elkaar liggen en ze op verschillende manieren met elkaar verbonden zijn, zul je regelmatig personages uit Chicago Fire langs zien komen.

Waarom wel? 
Chicago P.D. laat een andere kant van de politie zien dan de meeste shows. We volgen niet de agenten in uniform of achter de bureaus, maar de inlichtingeneenheid. Oftewel, de agenten die undercover gaan; de agenten die de grote misdrijven bestrijden, vaak met gevaar voor eigen leven. Daarnaast blijken de karakters veel mysterieuzer en daardoor interessanter te zijn dan we in eerste instantie dachten. De show is spannend maar bevat tegelijkertijd voldoende humor om het toch luchtig te houden.

Waarom niet? Hoewel Chicago P.D. in vele opzichten verfrissend is, blijft het de zoveelste politieshow. Ook kunnen de vele crossovers met Chicago Fire en zelfs kijkcijferkanon Law & Order: SVU (allen van producent Dick Wolf) voor flink wat verwarring zorgen als je niet alle shows kijkt – en in de juiste volgorde.

Blijven kijken? Jazeker! Chicago P.D. is snel, spannend, realistisch en grappig. Als bonus ziet de hele cast er ook nog eens hartstikke goed uit (zowel de mannen als de vrouwen). Een fijne show om samen met je wederhelft te kijken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.