Credits: NBCCredits: NBC

Chicago P.D.: pilot

door • 09/01/2014 • RecensiesReacties (0)439

Cast Don Kress, Andre Bellos, Jason Beghe, Sophia Bush, Patrick John Flueger, America Olivo en Jon Seda
Genre Drama/misdaad
Speelduur 42 minuten
Première 8 januari 2014
Zender NBC (Amerika)

Plot District 21 van Chicago P.D. bestaat uit twee groepen die de stad moeten beschermen. Het ene team wordt gevormd door agenten in uniform die de criminaliteit op straat bestrijden. De andere groep is de inlichtingeneenheid, een team dat zich richt op de grootschalige criminaliteit die Chicago in zijn greep houdt. Deze eenheid, onder leiding van de zeer onconventionele Sergeant Hank Voight (Jason Beghe), richt zich onder andere op de georganiseerde misdaad, drugshandel en moord.

Opvallend Chicago P.D. is een spin-off van de succesvolle serie Chicago Fire, maar nu staat de politie-eenheid van Chicago centraal. Naast de onderlinge verbinding tussen deze twee series, wordt er voor later in dit eerste seizoen ook een crossover met Law & Order: Special Victims Unit gepland. NBC vindt het duidelijk leuk om zijn series dichter bij elkaar te brengen en het zal interessant zijn om te zien hoe dit gaat verlopen.

Waarom wel? Waar veel nieuwe series vaak een overmaat aan informatie op de kijker afvuren gedurende de pilot, doen de makers van Chicago P.D. dat eigenlijk maar mondjesmaat. Je leert wel alle hoofdpersonen kennen, maar hierbij wordt slechts een tipje van de sluier opgelicht. Hierdoor word je als kijker veel meer geprikkeld en nieuwsgierig gemaakt en heb je meer het gevoel de zoveelste aflevering van de serie te kijken dan de pilot. Binnen het verhaal wordt er verder, ondanks dat de serie binnen het genre drama valt, ook ruimte gelaten voor wat humor. Er ontstaat hiermee een mooie balans die voor de kijker zeer prettig is.

Waarom niet? Politieseries zijn regelmatig een beetje dertien in een dozijn en helaas kan Chicago P.D. daar vooralsnog ook nog niet aan ontkomen. Op zich is dit natuurlijk niet heel erg, maar het maakt het geheel vaak wat voorspelbaar. De cast barst momenteel dan ook nog van de stereotypen en het is te hopen dat de makers hier meer diepgang en diversiteit in aan kunnen brengen naarmate het seizoen volgt.

Blijven kijken? Ja. Hoewel de serie vooralsnog vervalt in standaard gedrag, zijn we toch ook wel weer dusdanig bij het verhaal betrokken geraakt dat we uitkijken naar de volgende aflevering.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.