Credits: NBCCredits: NBC

Chicago Fire: seizoen 2

door • 15/05/2014 • RecensiesReactie (1)679

Cast Jesse Spencer, Taylor Kinney, Monica Raymund, Lauren German, Charlie Barnett, Yuri Sardarov, Eamonn Walker, Christian Stolte, Joe Minoso en David Eigenberg
Genre Actie/drama
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 22 afleveringen
Zender NBC (Amerika) Fox (Nederland)
Awards Geen

Plot Firehouse 51 wordt met sluiting bedreigd en zijn medewerkers moeten alles op alles zetten om zichzelf van de ondergang te redden. Met de hulp van vrienden en buurtbewoners wordt de strijd aangegaan met Gail McLeod (Michelle Forbes), die er op gebrand is een einde te maken aan Firehouse 51. Verder ontstaan er nieuwe liefdes, worden harten gebroken en weet Lt. Casey (Jesse Spencer) ternauwernood aan de dood te ontsnappen na een heldhaftige reddingsactie.

Memorable quote Jeff Clarke: “A firefighter needs three things to thrive: water, common sense and balls.”

Opvallend Nadat al enkele karakters gedurende het eerste seizoen zijn geïntroduceerd, ontstaat er een mooie samenwerking tussen Chicago Fire en de in januari 2014 gelanceerde serie Chicago P.D. Deze serie is een spin-off van Chicago Fire en de twee worden veelvuldig met elkaar gecombineerd, wat zorgt voor een mooi geheel.

Hoe zit het in elkaar? Firehouse 51 bestaat uit drie teams: Truck 81, Rescue Squad 3 en Ambulance 61. Zij zijn de mensen die als eerste ter plaatste zijn bij een ongeval. Vaak samen, maar soms ook alleen. Hun oproepen lopen dagelijks zeer uiteen van mensen die bekneld zitten in hun auto na een ongeluk tot grote uitslaande branden die zo snel mogelijk geblust moeten worden. Naast het professionele leven van de werknemers van Firehouse 51, krijgen we in Chicago Fire ook een kijkje in hun persoonlijke beslommeringen.

Waarom wel? Iedere aflevering van Chicago Fire is anders, waardoor wij we ons geen moment vervelen. Het geeft een goed beeld van wat het is om brandweerman te zijn en hierbij komt vooral naar voren dat deze mensen echt niet alleen op vlammenzeeën worden afgestuurd. Het vak kent veel verschillende situaties en het is interessant om eens een serie te zien die dit belicht. Series gericht op de politie en op ziekenhuizen zijn er genoeg, maar een kijkje in de wereld van de brandweer wordt weinig gegeven.

Waarom niet? Feitelijk laat de serie af en toe wel eens wat steekjes vallen, al werken ze hier al duidelijk aan. Branden worden veel sneller geblust dan in de realiteit mogelijk is en er wordt hierdoor eigenlijk een te hoog tempo gehandhaafd om volledig eer te kunnen doen aan het vak van de brandweer. Wat ook opvalt is dat sommige problemen opeens niet meer besproken worden. Zo kreeg Lt. Casey halverwege het seizoen te horen wellicht te moeten stoppen met zijn vak, maar daar is vervolgens niets meer over gemeld. Dit soort onvolkomenheden zijn erg zonde en eigenlijk niet nodig wanneer de schrijvers wat meer hun best zouden doen.

Blijven kijken? Zeker wel. Chicago Fire komt terug voor een derde seizoen en vooral als je de geweldige cliffhanger van dit tweede seizoen hebt gezien, moet je wel de serie blijven volgen. Wij zijn dat in ieder geval wel van plan.

Gerelateerde berichten

One Response to Chicago Fire: seizoen 2

  1. SERIEVISIE zegt:

    In Amerika is seizoen drie nu al bezig! In Nederland zendt FOX de serie uit, maar die zijn nu nog bezig met seizoen twee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.