Credits: NBCCredits: NBC

Chicago Fire: seizoen 1

door • 28/05/2013 • RecensiesReacties (0)1080

Cast Jesse Spencer, Taylor Kinney, Charlie Barnett, Monica Raymund, Lauren German, Eamonn Walker, David Eigenberg en Teri Reeves
Genre Drama
Speelduur 43 minuten
Aantal afleveringen 24
Zender NBC (Amerika)
Awards Geen

Plot Neem een kijkje in het leven van de brandweermannen en ambulancemedewerkers van Chicago Firehouse 51. Nadat brandweerman Andrew Darden overlijdt, komen de verhoudingen tussen de leider van truck 81, Matthew Casey (Jesse Spencer), en de leider van de top reddingsafdeling, Kelley Severide (Taylor Kinney) op scherp te staan. Nadat een andere brandweerman bijna om het leven komt, werken de twee steeds beter samen.

Memorable quote Hermann: “We’re not cops. People are happy to see a firefighter arrive.”

Opvallend Er waren wat problemen rondom de verhaallijn van Shay (Lauren German) en Severide (Taylor Kinney). Shay is lesbisch en wil dolgraag een kind, hiervoor wil ze gebruik maken van het sperma van Severide, op de natuurlijke manier want via de medische molen was te duur en kon ze niet betalen. Hierdoor waren er veel fans van de serie die wilden dat Shay en Severide een stel zouden worden. De lesbische fans waren het niet eens met deze verhaallijn omdat het de boodschap gaf dat lesbisch zijn een ziekte is en met het vinden van de juiste man opgelost kan worden.

Hoe zit het in elkaar? In Chicago Firehouse 51 zijn drie teams belangrijk; Truck 81, Rescue Squad 3 en Ambulance 61. In iedere aflevering komen meerdere noodsituaties aan bod. Vaak is er een brand, maar soms zitten er mensen vast in bijvoorbeeld een auto of is er iemand gewond. Niet alle teams hoeven er bij iedere situatie op uit, maar vaak is dit wel het geval. Naast dat de hoofdpersonages mensen redden, leiden ze een eigen leven waar we iets over te weten komen. De serie is qua opbouw vergelijkbaar met CSINCISLaw & Order en Castle.

Waarom wel? De serie is snel en spannend en heeft voldoende actie om te boeien. De verhaallijnen zijn makkelijk te begrijpen en je hoeft niet iedere aflevering te zien om de serie te kunnen volgen.

Waarom niet? De feiten in deze serie kloppen niet. In het echt worden branden niet geblust zoals in de serie gedaan wordt. Alles moet natuurlijk ook in de 43 minuten verteld worden en bij het tempo van de serie passen. De verhaallijnen van de hoofdpersonages zijn zwak, een probleem is snel opgelost of we horen er niets meer over. Hierdoor word je ook niet gemotiveerd om de volgende aflevering te kijken. Daarbij zijn er zoveel hoofdpersonages dat je met niemand écht mee gaat leven.

Blijven kijken? NBC maakte eind april bekend gemaakt dat Chicago Fire een tweede seizoen krijgt, dat dit najaar uitgezonden zal worden. Wij zijn alleen niet van plan om daar naar te gaan kijken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.