Credits: ABC FamilyCredits: ABC Family

Chasing Life: pilot

door • 22/06/2014 • RecensiesReacties (0)549

Cast Italia Ricci, Mary Page Keller, Richard Brancatisano, Haley Ramm, Aisha Dee en Abhi Sinha
Genre Drama
Speelduur 43 minuten
Première 10 juni 2014
Zender ABC Family (Amerika)

Plot De 24-jarige April Carver (Italia Ricci) is een redactiestagiair voor een grote krant in Boston, die volop van het leven geniet. Als ze te horen krijgt dat ze leukemie heeft, staat haar wereld op z’n kop. Haar oom, tevens de arts die de ziekte ontdekte, drukt haar op het hart om snel een behandeling te starten. Een moeilijke stap voor April, die niet weet hoe ze het slechte nieuws aan haar naasten moet vertellen.

Opvallend De serie is een remake van de Spaanse serie Terminales. ABC Family lijkt gelijk al veel vertrouwen in de serie te hebben, want nog voor het begon werden de dertien afleveringen die in eerste instantie besteld waren uitgebreid naar twintig.

Waarom wel? De schrijvers weten tot nu toe een erg goede indruk achter te laten. Waar veel pilots van dramaseries al snel over de top zijn, wordt hier het verhaal rustig ingeleid. Het is ook fijn dat April op een zeer realistische manier omgaat met het nieuws dat ze ziek is, wat gelijk voor een hoop sympathie zorgt. Daarnaast is het onderwerp vrij heftig, wat in combinatie met de goed gecaste acteurs en actrices, de serie gegarandeerd tot een tranentrekker zal maken.

Waarom niet? Het onderwerp dat in Chasing Life centraal staat, is er niet een die je dagelijks in series tegenkomt. Een twintiger die kanker krijgt, waardoor haar leven op z’n kop komt te staan, is niet heel vrolijk. De serie zal daarom niet voor iedereen zijn weggelegd. Daarbij zijn in tegenstelling tot de manier waarop April met het nieuws omgaat, andere gebeurtenissen niet altijd even realistisch. Een stiekeme bloedtest die binnen een dag uitwijst dat er sprake is van leukemie, is natuurlijk niet hoe het in het echte leven gaat.

Blijven kijken? Ja. Chasing life heeft vooralsnog genoeg potentie om uit te bloeien tot een mooie dramaserie. Daarbij zorgde de onverwachte gebeurtenis aan het einde van de aflevering er gelijk voor dat we de volgende aflevering zo snel mogelijk willen zien!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.