Credits: AVROCredits: AVRO

Charlie: pilot

door • 12/03/2013 • RecensiesReacties (2)243

Cast Halina Reijn, Benja Bruijning, Katja Schuurman, Nasrdin Dchar, Joke Emmers, Ali Ben Horsting, Tibor Lukács, Ellis van den Brink en Rick-Paul van Mulligen
Genre Drama
Speelduur 25 minuten
Première 11 maart 2013
Zender Nederland 3 (AVRO)

Plot Charlie leeft twee verschillende levens. Ze werkt als verpleegkundige op de spoedeisende hulp, maar is ook drugsverslaafd. Ze steelt medicijnen uit het ziekenhuis en liegt tegen iedereen om haar geheim te bewaren. Ook tegen haar man en twee dochtertjes. Charlie probeert haar twee levens in balans te houden, maar de opeenstapeling van leugens dreigt al snel uit de hand te lopen.

Opvallend De serie is een Nederlandse adaptatie van de succesvolle Amerikaanse serie Nurse Jackie, die in Amerika voor enige controversie heeft gezorgd. Een vakbond voor verpleegkundigen had kritiek op het gedrag van het hoofdpersonage. Zo zou ze de ethische code overschrijden, omdat ze onder andere seks heeft met een apotheker in ruil voor medicatie.

Waarom wel? Halina Reijn zet de rol van de niet-perfecte Charlie zeer goed neer en ook de andere castleden leveren een prima prestatie. De serie zit vol zwarte humor, maar is op momenten ook serieus te noemen. Zo praten de verpleegkundigen vrij grof over de patiënten, ook in hun bijzijn, maar is Charlie zeer betrokken. De beelden worden op een aparte manier gefilmd, met veel close-ups waardoor je er direct bovenop zit. Ook het gebruik van licht geeft een bijzonder effect. Deze punten maken het drama een beetje vreemd en rauw, maar toch mooi.

Waarom niet? De afleveringen zijn met 25 minuten vrij kort, maar toch wordt er geprobeerd veel te laten zien. Wat ons betreft doet dit de serie geen goed, omdat dit de situaties oppervlakkiger maakt en het meeleven daardoor bemoeilijkt wordt. Charlie is ook bijna een letterlijke kopie van Nurse Jackie, er is niet veel met het script gespeeld. Heb je Nurse Jackie al gezien? Dan is Charlie waarschijnlijk niet meer de moeite waard.

Blijven kijken? Al met al vonden wij dit een veelbelovende start. Charlie is zowel grappig als ontroerend en wij houden wel van een ziekenhuisserie op z’n tijd.

Gerelateerde berichten

2 Responses to Charlie: pilot

  1. Josella zegt:

    Hmm wel erg onrealistisch dat een patient in de aflevering van 18 maart na een operatie aan de beademing ligt op de seh…..

  2. Kirsten Jordan zegt:

    Heel realistisch zijn de gebeurtenissen inderdaad niet. Door de cast komt veel echter wel geloofwaardig over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.