Charlie-slider

Charlie Chan Dagelets visie: “Ik zou wel in The Sopranos willen spelen.”

door • 19/07/2013 • InterviewsReacties (0)679

De redactie van SERIEVISIE zit natuurlijk vol met kenners, maar wie weet er nou meer over tv-series dan de acteurs en actrices die er zelf in spelen. Dus vragen wij bekend televisieland naar hun visie op series. Charlie Chan Dagelet vertelt over haar favoriete series The Office en Mad Men, het belang van een goed script en spelen in The Sopranos.

De 26-jarige Charlie Chan Dagelet kreeg het acteren van huis uit mee, want ze is inderdaad de dochter van acteur Hans Dagelet. Op de middelbare school verloor ze zichzelf al in de dramalessen en dus was het niet verwonderlijk dat ze daarna besloot om auditie te doen bij Toneelschool Amsterdam.

Ze speelde rollen in onder andere Vox Populi, Loft en De President. Op televisie is de actrice ook geen onbekende. Zo had ze één van de hoofdrollen in jeugdserie Hotnews.nl op Jetix, was ze te zien in Seinpost Den Haag en vorig jaar in Lijn 32. Vanaf oktober is Charlie wekelijks op televisie in de nieuwe dramaserie Zusjes.

Wanneer we haar vragen om één serie aan te wijzen als favoriet moet ze even nadenken. “Dat vind ik heel moeilijk, er worden nu natuurlijk zoveel series gemaakt.” Kiezen lukt uiteindelijk ook niet, en dus praat ze met ons over twee totaal verschillende series: kantoorkomedie The Office en drama Mad Men, dat zich in de jaren zestig afspeelt.

Waarom zijn dit jouw favoriete tv-series?
Ik ben een hele grote fan van de Britse The Office, dat vind ik echt fantastisch. Die Britse humor is iets wat wij in Nederland niet kunnen, we kunnen best goed drama maken maar grappige series kunnen wij nog steeds best wel niet. The Office is zo geestig en zo goed gespeeld, ik vind het heerlijk om naar te kijken. Ook de karakters die erin zitten, het is zo dat als je het op papier zal lezen je denkt dat het te karikaturaal is en je het nooit gaat geloven, maar alle personages zijn zo echt. Het is ook ontroerend en dat vind ik heel leuk aan de serie.

Ik kijk ook heel graag naar Mad Men, alleen al om hoe het vormgegeven is. Het ziet er gewoon heel goed uit en er wordt mooi gespeeld. Wat ik ook mooi aan die serie vindt is dat het de tijd neemt om het verhaal te vertellen en om dat tijdsbeeld neer te zetten. Dat vind ik te gek.”

Wat is er essentieel voor een goede tv-serie?
“Het zit ‘m er vooral in hoe een serie is geschreven, daar begint het natuurlijk al bij. Een acteur kan supergoed zijn maar als het slecht is geschreven, niet goed gemonteerd of de muziek klopt niet, dan heb je alsnog een slechte serie. Je ziet wel dat het heel erg te maken heeft met het geheel, dat alles klopt. De goede muziek moet bij de scène komen die erbij past, het juiste camerawerk. Maar het begint vooral bij het verhaal denk ik, en dat alles verder klopt.”

Welke rol in welke serie zou je zelf graag spelen?
“Ik zou wel in The Sopranos willen spelen, dat vind ik namelijk ook een te gekke serie. Dan zou ik zeg maar die moeder willen spelen, de vrouw van Tony Soprano. Lijkt me heerlijk zo’n Italiaanse familie, een beetje aso, beetje fout, beetje ordinair. Maar ook gewoon heel erg goed.”

Welke serie zou een Nederlandse remake moeten krijgen?
Dan zou ik wel zoiets als The Sopranos willen zien, maar dan ergens in Amsterdam Noord. En dan ook een beetje zo’n asociaal gezin op een trailerkamp. Zoiets, misschien ga ik het zelf schrijven en dan kan ik gelijk die rol spelen!”

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.