Credits: SBSCredits: SBS

Celblok H: pilot

door • 03/03/2014 • RecensiesReacties (0)2075

Cast Isa Hoes, Eva van de Wijdeven, Inge Ipenburg, Imanuelle Grives, Eva Poppink, Marieke van Leeuwen, Christine van Stralen, Daphne Bunskoek, Dimme Treurniet en Mustafa Duygulu
Genre Drama
Speelduur 45 minuten
Première 3 maart 2014
Zender SBS6 (Nederland)

Plot
 Kapster Suus (Isa Hoes) belandt voor poging tot moord in de gevangenis. In de harde en rauwe wereld van de gevangenis zwaaien twee vrouwen de scepter, Lex (Inge Ipenburg) en Freddy (Eva van Wijdeven). Suus wordt gedwongen een kant te kiezen en dat gaat niet zonder keiharde gevolgen.

Opvallend Celblok H is een Nederlandse bewerking van de Australische serie Wentworth, een serie vol geweld, lesboseks en psychologische machtsspelletjes. In Australië was de serie ongekend populair en wordt er inmiddels een tweede seizoen opgenomen.

Waarom wel? Wat Nederlandse series betreft is dit toch wel één van de betere en dat komt met name door de set, het acteerwerk en de cinematografie. Celblok H heeft een aantal goede acteurs aan zich weten te binden, waaronder Isa Hoes, Eva van de Wijdeven en Inge Ipenburg. Ze zetten hun karakters direct sterk neer. Gaandeweg leren we hen, middels flashbacks, steeds beter kennen. De serie wordt opgenomen in een onlangs gesloten gevangenis en hierdoor hebben de makers meteen de juiste sfeer te pakken. Het komt koud en duister over. Het verhaal bleef ons de gehele pilot boeien, waardoor we goede hoop hebben dat de rest van het seizoen ook meeslepend wordt.

Waarom niet? De vergelijking met Orange is the New Black is natuurlijk snel gemaakt, maar waar die serie alles rustig opbouwt en introduceert, is het in Celblok H voor Suus na vijf minuten al drama. Daarnaast lijken een aantal zaken niet echt overeen te komen met de realiteit, waardoor het helaas wat ongeloofwaardig wordt. Zo lijkt het ons dat er overal in een gevangenis camera’s hangen en dat mensen daardoor niet zó gemakkelijk vals beschuldigd kunnen worden.

Blijven kijken? Hoewel we een grotere fan zijn van Orange, zijn we toch ook wel benieuwd naar de volgende afleveringen van dit gevangenisdrama!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.