Credits: Richard Cartwright / ABCCredits: Richard Cartwright / ABC

Castle: seizoen 6

door • 13/05/2014 • RecensiesReacties (0)522

Cast Stana Katic, Nathan Fillion, Seamus Dever, Jon Huertas, Penny Johnson, Susan Sullivan en Molly C. Quinn
Genre Drama/misdaad
Speelduur 43 minuten
Aantal afleveringen 23
Zender ABC (Amerika) SBS 6 (Nederland)
Awards People’s Choice Award voor Beste Misdaad Dramaserie

Plot 
Na het huwelijksaanzoek van Castle (Nathan Fillion), besluit Beckett (Stana Katic) met hem te willen trouwen. Beckett verhuist vanwege haar nieuwe baan naar Washington D.C., waardoor ze in een lange afstandsrelatie terecht komen. Castle zou Castle echter niet zijn als hij zich niet alsnog op alle mogelijke manieren probeert te bemoeien met de moordzaken die Beckett in Washington moet oplossen.

Memorable quote Castle tegen Beckett: “She’s proud of you. Wherever she is, she’s proud of you.”

Opvallend Hoofdrolspeelster Stana Katic plaatste gedurende dit seizoen op haar Twitter een aantal op het eerste oog vreemd lijkende tweets: zinnen uit liedjes, quotes, foto’s en cryptische zinnen. Een paar weken na het plaatsen van een tweet bleek telkens dat het een hint naar een stuk uit een aflevering was. De fans konden dit seizoen dus lekker puzzelen!

Hoe zit het in elkaar? Vrijwel elke aflevering begint met een moord, waarna Castle en Beckett die samen met Ryan en Esposito proberen op te lossen. In de meeste afleveringen zijn de moorden willekeurig, maar sommige zaken zijn gelinkt aan persoonlijke verhaallijnen, zoals de moord op Beckett’s moeder. De willekeurige misdaden worden aan het eind van elke aflevering opgelost; de misdaden die betrekking hebben op persoonlijke verhaallijnen worden soms opgelost en kunnen voor meer duidelijkheid of voor juist meer verwarring zorgen.

Waarom wel? Dit seizoen kent een aantal hele luchtige en grappige afleveringen, en ook de langverwachte bruiloft van Castle en Beckett staat centraal. Dit is allemaal een goede afwisseling met het echte werk, want ook de zwaardere verhaallijnen, zoals de moord op Becketts moeder, komen dit seizoen sterk aan bod. De schrijvers en de acteerprestaties, van met name Stana Katic (waar blijft die Emmy?), laten ons soms letterlijk op het puntje van onze stoel zitten. Dit seizoen bevat dan ook een aantal beste afleveringen van de hele serie tot nu toe.

Waarom niet? De sterke verhaallijnen rondom Castle en met name Beckett zijn heel spannend en interessant, maar daardoor worden de andere personages eigenlijk een beetje vergeten. Er zou wel wat meer van Ryan, Esposito, Lanie en Captain Gates in voor mogen komen. Met name de bromance van Ryan en Esposito is echt iets dat wij dit seizoen misten.

Blijven kijken? Ja! Na een seizoensfinale als deze zal waarschijnlijk geen enkele kijker willen afhaken. Wat is er gebeurd? Wie heeft dit gedaan? Komt het nog goed? Genoeg vragen die ons nu al laten aftellen tot volgend seizoen!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.