Credits: Vince Valitutti / NBCCredits: Vince Valitutti / NBC

Camp: pilot

door • 12/07/2013 • RecensiesReacties (0)299

Cast Rachel Griffiths, Tom Green, Tim Pocock, Dena Kaplan, Rodger Corser, Charlotte Nicdao, Nikolai Nikolaeff, Charles Grounds en Lily Sullivan
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Première 10 juli 2013
Zender NBC (Amerika)

Plot Mackenzie (Rachel Griffiths) leidt in de zomer het familiekamp Little Otter. Haar man heeft haar onlangs verlaten voor een veel jongere vrouw en Mack probeert nu de dingen op haar manier te doen en zo het berooide kamp overeind te houden. De vraag is of dit haar gaat lukken of dat het kamp verkocht moet worden aan Roger (Rodger Corser), de eigenaar van het rivaliserende kamp Ridgefield.

Opvallend Hoewel het verhaal in Camp zich afspeelt in een typisch Amerikaans zomerkamp, vonden de opnames plaats in Australië. Het filmen van de serie Down Under heeft ervoor gezorgd dat de kosten een stuk lager kwamen te liggen en alle acteurs en actrices zijn dan ook van Australische afkomst. De opnames vonden afgelopen winter plaats, toen het zomer was in Australië.

Waarom wel? Actrice Rachel Griffiths is het enige castlid dat een beetje boven de rest uitstijgt. Ze heeft dan ook al vier Emmy-nominaties en zelfs een Oscar-nominatie op zak, maar als de over-the-top Mackenzie gaat ook zij hier een aantal keer goed de mist in. Om nog een positief puntje over de verhaallijn te geven: één van de jonge begeleiders, Kip, heeft leukemie en dat zou nog wel eens een aangrijpend verhaal kunnen worden.

Waarom niet? De pilot oogt goedkoop en vervelend, de enige reden dat dit nu op televisie uitgezonden wordt is waarschijnlijk omdat alle series van niveau een zomerstop hebben. De serie opent met een wirwar aan verhaallijnen, waarvan eigenlijk geen enkele ons echt iets weet te doen. Daarnaast bestaat de grote cast voornamelijk uit jonge acteurs, die personages spelen die je onmiddellijk weer vergeet. Camp is hopeloos saai en elk zomerkamp-cliché komt wel voorbij. Denk hierbij aan het verliezen van je maagdelijkheid, vakantieliefdes, high worden en ga zo maar door.

Blijven kijken? Nee, absoluut niet. Er worden in de zomer weinig nieuwe series aangeboden, maar we raden aan om te kiezen voor een andere serie met een zomers tintje: Graceland. Een serie waarbij de warme maanden wel samengaan met sterk drama.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.