Credits: ShowtimeCredits: Showtime

Californication: seizoen 6

door • 08/04/2013 • RecensiesReactie (1)401

Cast David Duchovny, Natascha McElhone, Pamela Adlon, Madeleine Martin, Evan Handler, Maggie Grace, Tim Minchin en Marilyn Manson
Genre Komedie/drama
Speelduur 30 minuten
Aantal afleveringen 12
Zender Showtime (Amerika) Comedy Central (Nederland)
Awards Geen

Plot 
De zichzelf saboterende Hank Moody (David Duchovny) kampt met een enorme midlifecrisis en slaat zich daar doorheen door zoveel mogelijk drank, drugs en vrouwen te verslinden. Dat terwijl hij eigenlijk niets liever wil dan weer een normaal gezin vormen met zijn ex-vrouw en dochter. Hank krijgt er nog meer zorgen bij doordat zijn dochter Becca (Madeleine Martin) zich ook steeds meer met drank en drugs bezig houdt. Ook is hij druk bezig om uitgerangeerde rockster Atticus Fetch te helpen om zijn carrière nieuw leven in te blazen.

Memorable quote Marilyn Manson: “Becca, take a picture of me teabagging Atticus.”

Opvallend Bedenker en hoofdschrijver van de show, Tom Kapinos, heeft bij de laatste seizoenen de laatste aflevering steeds als mogelijk einde van de show geschreven. Dit voor het geval de serie geen vervolg zou krijgen.

Hoe zit het in elkaar? Hank stort zich elk seizoen weer in een nieuw avontuur waarin hij probeert te ontsnappen aan zijn geldzorgen en het hart van zijn ex-vrouw Karen (Natascha McElhone) wil veroveren. Ondertussen duikt hij wel aan de lopende band met andere vrouwen het bed in.

Waarom wel? Californication lijkt nooit te gaan vervelen. Ook dit zesde seizoen zijn Hanks opmerkingen en grappen weer messcherp, zijn de vrouwen beeldschoon en is de muziek ijzersterk. De bijrollen van Becca, Marcy (Pamela Adlon) en Charlie (Evan Handler) zijn nog een stukje groter geworden dit seizoen, wat de serie alleen maar ten goede komt. Vooral de hilarische situaties waar Charlie zich dit seizoen weer in terecht ziet komen, zijn het kijken meer dan waard.

Waarom niet? De onverwachtte plotten, waardoor je vaak op het puntje van stoel zat tijdens het kijken naar Californication, zijn er dit seizoen een stuk minder en ze zijn een stuk voorspelbaarder. De serie blijft erg bij de ingeslagen verhaallijn hangen, maar wordt gelukkig gered door de sterke humor.

Blijven kijken? Zeker weten. De serie verveelt geen moment en na zes seizoenen blijft Hank onvermoeid doorgaan met zijn pogingen om Karen terug te winnen. Wij kunnen niet wachten op het volgende seizoen om te kijken of Hank en Karen eindelijk weer bij elkaar komen.

Gerelateerde berichten

One Response to Californication: seizoen 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.