Credits: ShowtimeCredits: Showtime

Californication: seizoen 6

door • 09/04/2014 • RecensiesReacties (0)345

Cast David Duchovny, Natascha McElhone, Pamela Adlon, Madeleine Martin, Evan Handler, Maggie Wheeler, Tim Minchin en Maggie Grace
Genre Komedie/drama
Speelduur 30 minuten
Aantal afleveringen 12
Zender Showtime (Amerika), Comedy Central (Nederland)
Awards Geen

Plot Na een uiterst onaangename verrassing bevindt Hank (David Duchovny) zich in zware problemen in het ziekenhuis. Maar deze ervaring blijkt slechts de eerste moeilijke te zijn voor de quasi-alcoholistische schrijver en playboy Hank Moody.

Memorable quote Hank: “Nothing like a sweet little Charlie Runkle coming of age story, to make you wanna stab yourself in the dick.”

Opvallend The Red Hot Chili Peppers daagden Showtime voor het gerecht vanwege de naam van de serie, die overeenkomt met één van hun meest succesvolste albums en singels: Californication. Tot een rechtszaak is het echter nooit gekomen en de serie mocht zijn naam houden.

Hoe zit het in elkaar? Eigenlijk heel simpel. Net zoals de afgelopen seizoenen wordt er door de maker Tom Kapinos gekozen voor dezelfde succesformule: tieten en humor. Maar vooral veel tieten. De serie is wat dat betreft in geen enkel opzicht vernieuwend of grensverleggend, maar welke komedieserie is dit wel momenteel? Dit betekent echter niet dat Californication geen goede serie is. Integendeel. De fantastische levensstijl van Moody blijft voor veel kijkers, wij gokken met name mannen, een utopie.

Waarom wel? In vergelijking met seizoen vijf, dat nogal gehaast en abrupt tot een einde werd geschreven, zit dit seizoen een stuk beter in elkaar. Maar alsnog wijkt het amper af van de succesformule die deze serie groot heeft gebracht. En waarom zou het? Je kunt werkelijk op ieder moment van de dag rondzappen en als je deze serie dan tegenkomt, midden in een aflevering, het maakt echt niet uit welk seizoen het is, het blijft gewoon om van te smullen. En natuurlijk is het niet de meest uitdagende, plot twistende hersenkraker waar uren over nagepraat wordt op verjaardagen en partijen. Maar dat hoeft ook niet. Het is simpel, het is heerlijk, het klopt volledig. De seks, de vrouwen, het gezuip, de heerlijke setting in Zuid-California en de super droge humor van Hank maken Californication na al die jaren nog steeds heerlijk om naar te kijken. En laten we eerlijk zijn, met al de technologie die we tegenwoordig hebben, haalt toch geen enkele game het bij een ouderwets potje Monopoly of Risk?

Waarom niet? Voor diegenen die dus wel op zoek zijn naar een ‘uitdaging’ op seriegebied is Californication drie keer niets. Het verrast niet of nauwelijks. Dit seizoen wijkt zoals gezegd weinig af van vorige reeksen. Maar moeten we dat eigenlijk wel willen? Wij verwijzen naar het bekende “Why change a winning team?” want Californication is absoluut een winner.

Blijven kijken? Zonder twijfel. Honderd procent. Volmondig ja. Werkelijk een no brainer. Mocht je ooit één aflevering hebben gezien die je wel beviel, dan kun je ze werkelijk allemaal kijken. Maar niet alleen kijken, je zult er ongelofelijk van genieten.

Het zesde seizoen van Californication is vanaf 2 april 2014 verkrijgbaar op DVD en wordt uitgegeven door Universal Pictures.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.