Credits: Jordin Althaus / ShowtimeCredits: Jordin Althaus / Showtime

Californication: seizoen 5

door • 13/01/2013 • RecensiesReacties (0)626

Cast David Duchovny, Natascha McElhone, Pamela Adlon, Madeleine Martin, Evan Handler, Meagan Good, Robert Diggs, Stephen Tobolowsky en Jason Beghe
Genre Komedie/drama
Speelduur 30 minuten
Aantal afleveringen 12
Zender Showtime (Amerika) Comedy Central (Nederland)
Awards Geen

Plot Schrijver Hank Moody (David Duchovny) probeert met veel moeite de balans te vinden tussen zijn carrière, zijn dochter, zijn vrouwenverslindende levensstijl en zijn allergrootste liefde: zijn ex Karen.

Memorabele quote Hank: “You know what they say? Whatever doesn’t kill us makes us even more annoying.”

Opvallend Tijdens het maken van Californication werd David Duchovny (Hank Moody) een tijdlang opgenomen in een afkickkliniek om van zijn, jawel, seksverslaving af te komen. Typisch gevalletje van je werk mee naar huis nemen.

Hoe zit het in elkaar? Door de jaren heen is deze serie steeds meer uitgegroeid tot een ijzersterke dramaserie. De eerste twee seizoenen waren vooral een verzameling van ongelofelijk mooie vrouwen die met Hank het bed deelden in combinatie met super droge, maar steengoede humor. Vanaf het derde seizoen is duidelijk merkbaar dat de schrijvers het personage van Hank meer diepgang wilden geven, en met succes. Voor een hoofdzakelijk komische serie krijg je namelijk een sterke band met niet alleen Hank, maar ook de krachtige ondersteunende rollen van ex-vriendin Karen (Natascha McElhone) en beste gabber Charlie Runkle (Evan Handler). Zij zorgen voor een serieuze lading tegengas die de serie alleen maar ten goede komt.

Waarom wel? Na vier seizoenen vrouwen verslinden zou je denken dat de koek een keer op is. Toch slaagden de schrijvers er in om het vijfde seizoen een nieuwe frisse wending te geven, die de deur opende naar nieuwe mogelijkheden. Hank verkeert zich op paden die totaal nieuw zijn voor hem, wat vaak leidt tot de ongeëvenaarde hilarische momenten die deze serie zo uniek maakt. Om de introductie van gangsterrapper Samurai Apocalypse (Robert Diggs) en de onweerstaanbare donkere schoonheid Cali (Meagan Good) maar als voorbeeld te noemen.

Waarom niet? Na de uitstekende eerste tien afleveringen, waarbij je steeds een nieuwe onverwachte wending in de schoot krijgt geworpen, wordt er soms voor een wat makkelijke en voorspelbare oplossing gekozen. Dat is toch een kleine teleurstelling gezien het seizoen voor de rest uitstekend in elkaar zit.

Blijven kijken? Het niveau van seizoen vijf haalt bij vlagen ongekende nieuwe hoogtes en de capriolen van Hank blijven simpelweg een genot om te zien. We zijn daarom natuurlijk benieuwd wat Hank het komende seizoen allemaal zal uitspoken, seizoen zes gaat namelijk vandaag van start op Showtime!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.