Credits: HBOCredits: HBO

Burning Bush in première op IFFR

door • 29/01/2013 • NieuwsReacties (0)603

HBO heeft weer een mooie miniserie in handen en International Film Festival Rotterdam krijgt de primeur. De driedelige miniserie Burning Bush gaat morgen om 11.45 in Rotterdam in première.

Het is één van HBO’s meest ambitieuze producties tot nu toe. De nieuwe miniserie gaat over de Praagse Lente en de wanhoopsdaad van Jan Palach, die zichzelf in 1969 in brand stak uit protest tegen de bezetting van Tsjechoslowakije. Advocaat Dagmar Buresova verdedigt zijn nabestaanden in een proces tegen de communisten.

Tijdens het IFFR is het vier uur durende Burning Bush twee keer te zien. De internationale première is op 30 januari om 11.45 in Cinerama 1 en de tweede voorstelling is zaterdag 2 februari om 09.45 in Cinerama 5. Abonnees van HBO kunnen de serie over de Praagse Lente vanaf 5 februari op televisie zien.

Naast Burning Bush vertoont het IFFR ook afleveringen van het tweede seizoen van het met twee Golden Globes onderscheiden Girls. Ook de extra lange pilotaflevering van Profúgos, een door HBO Latijns-Amerika geproduceerde serie over een mislukte drugssmokkel operatie, wordt tijdens het prestigieuze filmfestival vertoond.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.