Credits: Adam Larkey / ABC FamilyCredits: Adam Larkey / ABC Family

Bunheads: seizoen 1

door • 26/02/2013 • RecensiesReacties (0)434

Cast Sutton Foster, Kelly Bishop, Kaitlyn Jenkins, Julia Goldani Telles, Bailey Buntain en Emma Dumont
Genre Komedie/drama
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 18
Zender ABC Family (Amerika)
Awards Nominatie Teen Choice Award voor Beste Doorbraakrol (Sutton Foster)

Plot In een opwelling trouwt  Michelle (Sutton Foster), een Las Vegas showgirl, met een man die al tijden achter haar aanzit. Ze hoopt zo haar leven, dat nogal in een sleur zit, wat spannender te maken. In plaats van een leuk nieuw leven te krijgen, komt ze terecht in het slaperige stadje waar haar nieuwe man woont. Daar aangekomen verongelukt hij en gaat Michelle noodgedwongen werken in de dansschool van haar schoonmoeder (Kelly Bishop).

Memorabele quote Michelle: “Every day in your house is like a Kristen Wiig film festival.”

Opvallend Bedenker Amy Sherman-Palladino zit ook achter de tv-serie Gilmore Girls en dat is overal in terug te zien. Sherman-Palladino is zelf een danseres, dus dit komische drama vol ballerina’s lijkt haar ultieme droomproject.

Hoe zit het in elkaar? Bunheads heeft dezelfde charme als Gilmore Girls. De maker vroeg dezelfde singer/songwriter om de originele muziek te maken en ook Bunheads vindt plaats in een gek dorpje. Om nog maar niet te beginnen over de gastrollen van acteurs en actrices uit Gilmore Girls. Zo spelen Liza Weil, Sean Gunn en Todd Lowe ook in deze serie excentrieke dorpelingen. Kelly Bishop is dit keer niet de moeder, maar de schoonmoeder.

Waarom wel? Wie van Gilmore Girls houdt, is blij met deze comeback van Amy Sherman-Palladino. De snelle dialogen en geweldige referenties naar alles wat ook maar met popcultuur te maken heeft, zijn weer scherp en vermakelijk. Bunheads is een heerlijke lichte komedie/drama. Sutton Foster als Michelle is als Lauren Grahams Lorelai en dat is een groot deel van waarom deze serie goed werkt. Ze speelt geweldig, is humoristisch en met hetzelfde gemak serieus.

Waarom niet? De mensen in Paradise zijn wel erg bijzonder en dat is zacht uitgedrukt. Het is gewoon een gekke serie, die bij de verkeerde doelgroep totaal vervreemdend zal overkomen. De midseizoenpremière zou een hoop mensen gillend doen wegrennen. Soms probeert Sherman-Palladino ook iets te hard om iets te maken van verhaallijnen waar eigenlijk gewoon niets in zit. Hetzelfde geldt voor personages die maar niet interessant worden. Misschien is het tijd om er een paar uit te schrijven en seizoen twee weer fris te beginnen.

Blijven kijken? Wie het hele eerste seizoen heeft gekeken, moet wel fan zijn. In dat geval raden wij ook zeker aan om door te kijken. Er is alleen nog niets bekend over het eventuele tweede seizoen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.