Credits: Scott Garfield / ABCCredits: Scott Garfield / ABC

Brothers & Sisters vs Parenthood

door • 16/01/2013 • FeaturesReacties (0)468

Hoofdredacteur Steffie heeft een guilty pleasure, ze kijkt graag naar familie dramaseries. Stiekem was ze teleurgesteld toen de Walkers (Brothers & Sisters) van tv verdwenen, maar gelukkig stonden de Bravermans (Parenthood) al klaar om het over te nemen. Welke Californische familie is de beste Amerikaanse tv-familie?

Dat het nieuwere Parenthood (2010) ontzettend op Brothers & Sisters (2006) lijkt, valt niet te ontkennen. Beide series spelen zich af in het zonnige Californie en draaien vooral om de tweede generatie van de familie. Bij Brothers & Sisters zijn dit inderdaad de drie broers en twee zussen. Parenthood heeft heel evenwichtig twee broers en twee zussen. Geheel niet toevallig hebben beide series een zus die Sarah heet, maar er is meer..

Elke familie begint natuurlijk bij de ouders. Het hoofd van de Walkerfamilie  schittert in afwezigheid want hij overlijdt meteen in de pilot. Daarna blijkt natuurlijk dat hij van alles heeft achtergehouden, waaronder een minnares en een onwettig kind. Ook Zeke, de patriarch van de Bravermans, heeft een affaire en blijkt tot grote schrik van zijn kinderen niet de ideale vader te zijn. Hij is dan wel weer een lieve opa. Omdat de vaders hier wat tegenvallen, gaat Nora Walker (de geweldige Sally Field) er met alle eer vandoor. Ze is de perfecte tv-moeder. Ze is lief, bemoeit zich constant met haar kinderen en in plaats van te werken zorgt ze dat ze altijd thuis is voor het geval haar al lang volwassen kinderen langskomen.

Onmisbaar voor dit soort families? Een ouderlijk huis met een grote tuin. Wat doen ze daar dan? Etentjes houden natuurlijk. Het zijn zelfs etentjes met zelfgemaakte maaltijden, want familieseries zijn de enige Amerikaanse series waarin wel gekookt wordt. Waar zo’n groot huis verder goed voor is? Dochters kunnen terug naar huis komen. Sarah (Parenthood) komt net als Kitty (Brothers & Sisters) weer thuis wonen. Diezelfde Kitty trouwt met haar Robert in de tuin van haar moeder en dus liet Parenthood Crosby maar met Yasmin trouwen in de tuin van zijn ouders.

Credits: Scott Garfield / ABC

Credits: Scott Garfield / ABC

Het jongere broertje is altijd de screw up. Dat is weer zo’n ongeschreven regel. Brothers & Sisters heeft de verslaafde nietsnut Justin en Parenthood de eeuwig kinderlijke ‘mijn moeder doet de was nog voor me’ Crosby. Natuurlijk zijn beide series niet gek en doen ze iets aan karakterontwikkeling, dus komt alles uiteindelijk goed. Crosby is wel met afstand het leukste kleine broertje.

Keep it in the family. Het lijkt haast verplicht om samen te werken. De Walkers hebben familiebedrijf Ojai Foods. De Bravermans vinden gewoon altijd wel redenen om samen te werken. Grote broer Adam helpt zusje Sarah aan een baan. Later helpt hij haar dochter Amber aan een baan. Voor die tijd geeft zijn vrouw Kristina haar werk en nog daarvoor geeft Julia haar nichtje een kans in het bedrijf waar zij werkt. Dat het uitloopt van werk bij een platenlabel tot helpen bij een politieke campagne, lijkt niet uit te maken. Behoorlijk creatief, dus dat verdient wel wat waardering.

Natuurlijk heeft elke extended family ook bijzondere familieleden nodig. Inderdaad, een geadopteerd kind kan tegenwoordig niet ontbreken in een familieserie. Julia en Joel hebben de niet zo schattige Victor. Dat is tot nu toe nog niet echt een succesverhaal. Brothers & Sisters doet er een schepje bovenop. Kitty en Robert adopteren, na wat gedoe met de biologische moeder, een lieve baby. Haar broer Kevin adopteert samen met zijn man Scotty de tiener Olivia.

Parenthood begon als een aftreksel van Brothers & Sisters, maar de Bravermans zijn de Walkers ondertussen wel voorbij. Bijna alle Parenthood personages winnen het van die van Brothers & Sisters. Zelfs degelijke Adam wordt minder saai en Crosby wordt alleen maar leuker. De Walkers stoppen de drama in familiedrama, maar de Bravermans houden het in balans en zijn daarom een familie waar je graag wekelijks veertig minuten bijhoort.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.